31.5 C
Budapest
2021. június 23., szerda
Magyar Jelen
Kiemelt Külföld

Ez már háború: Molotov-koktélokkal támadják a görög határt

Szerda éjjel a február óta tartó migránsválság a görög-török határon új fokra emelkedett. A “háború elől menekülők” ezúttal Molotov-koktélokkal és a török rendőrség segítségével támadták a határt görög oldalát.

Migránsok egy csoportja csütörtök reggelre virradólag Molotov-koktélokkal lobbantotta lángra az Evros régióban felállított határkerítést.

A helyi média jelentései szerint az illegális migránsok a török hatóságok segítségével ostromolják Görögország határait. A görögök szerint mind a Molotov-koktélokat, mind a korábban használt könnygázgránátokat a törökök adták az ostromlóknak.

A görög kormány továbbra sem mer tűzparancsot kiadni, így a könnygáz és a vízágyú az összes fegyver, amit bevethetnek a határőrök.

Az Evros folyó menti terület már korábban is a válság gócpontja volt, éppen ezért nyitotta meg hétfőn gátjait Bulgária , hogy elárassza a folyó medrét, ezzel is gátolva a migránsok átjutását.

A görög hatóságok jelentése szerint a válság kezdete óta 348 migránst tartóztattak le, és több mint 44 ezret sikerült határon kívül tartani. Ez nagyban köszönhető más EU-s országoknak, például Ausztriának és Lengyelországnak, akik saját egységeket küldtek a schengeni határ védelmére.

Az Európai Bizottság elnöke Ursula von der Leyen kedden bejelentette, személyesen utazik Görögországba, amit szerdán gyorsan vissza is vont – a koronavírus ürügyét felhasználva.

(voiceofeurope.com nyomán)

További híreink

A líbiai kormányerők elfoglalták Sabrata városát

Dunai Tibor

Sorra gyógyulnak az idősebbek is: 101, 100, 98 és 95 éves gyógyult is van már

Kiss Albert

Norvégia: A “romák” a koronavírus miatt elhagyják az országot

Irányi Dániel

A tartalom és a hirdetések személyre szabásához, a közösségi médiafunkciók és a forgalom elemzéséhez, ez az oldal sütiket használ. A webhelyünk használatával kapcsolatos információkat a közösségi média-, reklám- és elemző csapatunk más olyan információkkal is összehasonlíthatja, amelyeket Ön adott meg, vagy amelyeket a szolgáltatásai használatából adódóan gyűjtöttek. Elfogad Bővebben