18 C
Budapest
2022. május 18., szerda
Magyar Jelen
Hírek

Fájdalomdíjat kapnak a német LMBTQ katonák

Néhány nappal ezelőtt a német törvényhozás megszavazta a kormány által tavaly novemberben elfogadott javaslatot, miszerint kapjanak anyagi kompenzációt azok az LMBTQ emberek, akik szexuális orientációjuk, vagy nemi identitásuk miatt a hadseregben diszkriminációnak, esetleg zaklatásnak voltak kitéve.

A német hadsereg 2000-ig biztonsági kockázatként tekintett az LMBTQ katonákra, amelynek következményeként számos, ennek ellenére ott szolgálótól megtagadták az előléptetést, leszerelésre kényszerítették, vagy akár hadbíróság elé idézték.

Az elfogadott jogszabály értelmében a védelmi minisztérium 6 millió eurós alapot hoz létre, amelyből minden sérelmet szenvedett katona 3000 euróra jogosult. Továbbá megsemmisítik a hadbírósági ítéleteket is.

Annegret Kramp-Karrenbauer védelmi miniszter Twitter-bejegyzésben üdvözölte a döntést. Kifejtette, hogy e kezdeményezés jól példázza,

a német hadsereg ma “nyitottabb, színesebb és toleránsabb.”

Annegret Kramp-Karrenbauer. A német védelmi miniszter.

(humen – kiemelt fotó:pinkdex)

További híreink

Szájkosarat kapott Márki-Zay Péter- szőke extévés igyekszik kordában tartani a balliberális jelöltet

Faragó Dániel

Bakay Kornél Trianonról: az embernek a lelke szétesik, ha felidézi, mert meg lehetett volna akadályozni

Kemény János

Megy a gőzös: 38 migráns a tehervonatban

Szabó Norbert

A tartalom és a hirdetések személyre szabásához, a közösségi médiafunkciók és a forgalom elemzéséhez, ez az oldal sütiket használ. A webhelyünk használatával kapcsolatos információkat a közösségi média-, reklám- és elemző csapatunk más olyan információkkal is összehasonlíthatja, amelyeket Ön adott meg, vagy amelyeket a szolgáltatásai használatából adódóan gyűjtöttek. Elfogad Bővebben

Magyar Jelen