16 C
Budapest
2022. május 22., vasárnap
Magyar Jelen
Kárpát-haza

Február 8-án nyitnak az óvodák és az alsó tagozatok Szlovákiában

A kijárási korlátozások és a kivételek jogi szabályozása a jövő héttől is olyan lesz, mint eddig – közölte a szerdai sajtótájékoztatón Mária Kolíková igazságügy-miniszter.

Mint hozzátette, ha valakinek jelenleg szüksége van a negatív tesztre a munkába járáshoz, annak hétfőtől  is szüksége lesz rá. A gyerekekre, a betegekre és az idősekre vonatkozó jelenlegi kivételek érvényben maradnak.

Február 8-án, hétfőn kinyitnak az óvodák, a speciális alapiskolák és az alapiskolák alsó tagozata. Hétfőn a végzős középiskolások is visszaülhetnek az iskolapadba.

Elindulhat az individuális képzés a művészeti alapiskolákban, folytatódik a tanítás az egészségügyi szakközépiskolákban, és az ezekhez tartozó diákszállók is kinyitnak – közölte a szerdai sajtótájékoztatón Branislav Gröhling (SaS) oktatásügyi miniszter – olvasható a Felvidék.ma cikkében.

Az alsóbb évfolyamos gyerekek tesztelését nem teszik kötelezővé, de egyik szülőjükét és a pedagógusokét igen. A középiskolások és az iskolai dolgozók csak negatív teszttel léphetnek be az iskolába.

(Fotó: Pásztor Péter/felvidek.ma)

További híreink

Erdélyben, és immár Budapest mind a 23 kerületében is van alapszervezete a Mi Hazánknak

Varga Lilla

A második helyezést érte el a felvidéki Királyhelmeci Gimnázium a Határtalanul vetélkedőn

Varga Lilla

Húsvéti néphagyományok és konyhaművészet Palócföldön

Varga Lilla

A tartalom és a hirdetések személyre szabásához, a közösségi médiafunkciók és a forgalom elemzéséhez, ez az oldal sütiket használ. A webhelyünk használatával kapcsolatos információkat a közösségi média-, reklám- és elemző csapatunk más olyan információkkal is összehasonlíthatja, amelyeket Ön adott meg, vagy amelyeket a szolgáltatásai használatából adódóan gyűjtöttek. Elfogad Bővebben

Magyar Jelen