14.1 C
Budapest
2022. szeptember 25., vasárnap
Magyar Jelen
Gazdaság

Fefüggetszthetik az iparűzési adót

Több fajta ideiglenes adócsökkentési verziót javasolt a Magyar Kereskedelmi és Iparkamara (MKIK) Orbán Viktor miniszterelnöknek, olvasható a 24.hu oldalon.

Orbán a kis- és közepes vállalkozásokat segítő javaslatokat kért a kamarától. A kormányfő erről vasárnap, a Facebookra feltett videóban beszélt azt követően, hogy találkozott az MKIK vezetőjével, Parragh Lászlóval.

Orbán Viktor elmondta, tájékoztatta a kamara vezetőjét a várható egészségügyi intézkedésekről. A miniszterelnök úgy fogalmazott: „látjuk már a fényt az alagút végén, de addig még hosszú hetek telnek el, és ezért a gazdasággal is foglalkoznunk kell”, hozzátéve, a vírus az emberekén kívül a gazdaság „szövetét” is megtámadja.

Parragh László elnök azt mondta, a társasági nyereségadó majd felére csökkentését és az iparűzési adó egy évre szóló felfüggesztésére tett javaslatot a találkozó.

További híreink

A Márki-Zayt támogató Bigével kötött tízmilliárdos üzletet Mészáros Lőrinc

Faragó Dániel

Újraindul a termelés a kecskeméti Mercedes-gyárban

Kiss Albert

Korrupciós rekord: Mészáros Lőrinc a 4-es metrónál is drágábban építhet 7 km vasutat, a Mi Hazánk tiltakozik

Faragó Dániel

A tartalom és a hirdetések személyre szabásához, a közösségi médiafunkciók és a forgalom elemzéséhez, ez az oldal sütiket használ. A webhelyünk használatával kapcsolatos információkat a közösségi média-, reklám- és elemző csapatunk más olyan információkkal is összehasonlíthatja, amelyeket Ön adott meg, vagy amelyeket a szolgáltatásai használatából adódóan gyűjtöttek. Elfogad Bővebben