18.8 C
Budapest
2022. augusztus 12., péntek
Magyar Jelen
HírekKiemelt

Fej nélküli macskát akasztottak fel a villanypóznára (+18)

A Tények riportja alapján egy tápiószelei szegregátum lakóiról van szó. A kellemetlen látvány még csütörtök reggel fogadta a település lakóit.

“Gyanakodnak” a lakosok, de félnek

„Részünkről nem történt feljelentés. Több okból sem, és ez nem a nemtörődömségemet tükrözi” – kezdte a Blikknek nyilatkozó tápiószelei lakos, aki elárulta, nem ez az első ilyen eset, amely a község utcáin történik.

„Sokan látták a macskát lógva, de csak én próbáltam felhívni a figyelmet rá. Sok esetben azért mennek el a hasonló esetek mellett, mert csak bántást kapnak, mint ahogy én is, mert nem csinálok semmit. Mindenki előtt ott a lehetőség, megteheti a rendőrségi feljelentést” – folytatta, majd hozzátette: amíg nincs törvény, amely komolyan büntetné az ilyen és ehhez hasonló cselekedeteket, addig nem változik majd a helyzet.

„Kisgyerekek kezdik a bántalmazást kicsiben, például cica- és kutyakölykökkel verik egymást, majd jöhet az iskolai terrorizmus, később az emberölés. Nem szabnak gátat semminek és senkinek. Mindenkinek jogai vannak, csak az állatokat tartják tárgynak, vagy még annak sem…” – mesélte felháborodottan az asszony, aki szerint a kisvárosban történtek már ennél cifrább esetek is. Állítása szerint a közelmúltban többször is szemtanúi lehettek a lakosok annak, ahogy fiatal, 6-10 éves gyerekek kisállatokkal fociztak az utcán, de hiába szóltak rájuk, tovább folytatták az állatok kínzását, amit azok többsége nem élt túl.

Arról, hogy ki lehet a tettes, csak találgatnak a helyiek: a lapnak nyilatkozó asszony szerint többen gyanakodnak, de félnek, így meggyanúsítani senkit sem mernek.

Dobos Imre polgármester felhívást tett közzé péntek délelőtt: az önkormányzat 100 ezer forint nyomravezetői díjat ajánl fel annak, aki érdemben tudja segíteni a nyomozást. „Minden, a törvény adta lehetőséggel élni fogunk, hogy az elkövető megkapja méltó büntetését” – írja.

„A Nagykátai Rendőrkapitányság Bűnügyi Osztálya állatkínzás miatt indított büntetőeljárást ismeretlen tettes ellen” – válaszolta az Index megkeresésére Szabóné Berki Bianka, a Pest Megyei Rendőr-főkapitányság sajtószóvivője.

A Szurkolók az Állatokért mozgalom tegnap estére gyertyagyújtást szervezett, ahogy a Mi Hazán Mozgalom parlamenti képviselője, Fülöp Erik is felszólalt.

LETÖLTENDŐ börtönbüntetést az állatkínzóknak!

Elég volt, betelt a pohár! Eddig kértük, innentől követeljük a LETÖLTENDŐ börtönbüntetést az állatkínzóknak!

Közzétette: Mi Hazánk Mozgalom – 2019. december 23., hétfő

(Blikk.hu)

További híreink

Ursula von der Leyen: a Capitolium ismét a demokrácia szimbóluma lehet

Irányi Dániel

Ilyen is van: 15 évre ítélték Algéria volt elnökét

Kiss Albert

Hamarosan az ELTE is piros-fehér szalagokba “öltözik”?

Kemény János

A tartalom és a hirdetések személyre szabásához, a közösségi médiafunkciók és a forgalom elemzéséhez, ez az oldal sütiket használ. A webhelyünk használatával kapcsolatos információkat a közösségi média-, reklám- és elemző csapatunk más olyan információkkal is összehasonlíthatja, amelyeket Ön adott meg, vagy amelyeket a szolgáltatásai használatából adódóan gyűjtöttek. Elfogad Bővebben