21.6 C
Budapest
2022. május 25., szerda
Magyar Jelen
Kiemelt

Fekete-Győr András szerint Orbán a “kocsmában zsidózó” részeg bácsi, cenzúra pedig nem történt

Mint ismert, Soros György cikket jegyzett a Project Syndicate hasábjain, melyre válaszlevelet fogalmazott meg Orbán Viktor miniszterelnök is, ám az nem jelenhetett meg ugyanazon a felületen, ahol Soros írása igen. Indoklásuk igen gyenge lábakon nyugodott, “nem felelt meg a követelményeknek”. Ez elég erőtlen. És nem kell Orbán Viktor hívének lennünk ahhoz, mint ahogy nem is vagyunk azok, hogy objektíve kijelentsük: ez cenzúra volt.

S most tekintsünk is túl Orbán személyén, és azon a szemüvegen át nézzük, hogy Fekete-Győr András és a Momentum milyen sajátságos kapcsolatban áll a szólásszabadság magasztos eszményével. Elviekben pedig ez egy olyan liberális alapérték, melyet minden körülmények között tisztel a liberális szellemiségű párt.

Vagy mégsem?

– Orbán Viktor írt egy válaszcikket Soros Györgynek egy nemzetközi véleményoldalra. A lap nem közölte az írást. A kormánypropaganda természetetesen telesírta a világot azzal, hogy a hős vezért cenzúrázza a “nemzetközi háttérhatalom”, azonban csak annyi történt, hogy a Project Syndicate szerint Orbán Viktor írása nem ütötte meg a kívánt színvonalat – fogalmaz Facebook-bejegyzésében Fekete-Győr.
– Nem elhallgatni akarják tehát, csak úgy kezelik, mint a bácsit, aki a negyedik vodka után a kocsmában mindig zsidózni kezd. Bosszantó és felháborító ugyan, de inkább csak érdektelen
– sziporkázik a pártelnök.

További híreink

Kisiklott egy vonat Skóciában, rendkívül súlyos baleset történt

Dunai Tibor

Eloltották a környezeti katasztrófával fenyegető tüzet a San Diegó-i bázis dokkjában álló amerikai hadihajón

Szabó Norbert

Gyerekrabló bűnbandához jutottak el a mexikói rendőrök egy eltűnt kisgyerek után kutatva

Dunai Tibor

A tartalom és a hirdetések személyre szabásához, a közösségi médiafunkciók és a forgalom elemzéséhez, ez az oldal sütiket használ. A webhelyünk használatával kapcsolatos információkat a közösségi média-, reklám- és elemző csapatunk más olyan információkkal is összehasonlíthatja, amelyeket Ön adott meg, vagy amelyeket a szolgáltatásai használatából adódóan gyűjtöttek. Elfogad Bővebben

Magyar Jelen