0.3 C
Budapest
2022. január 18., kedd
Magyar Jelen
Kiemelt

Felebarát – zsidó egyházak akasztották össze a bajuszt a Mazsihisszel

 A mahlajka egy földi kincs, a pénz miatt robbant ki. Az ügynek számos kimenetele lehet.

Deutsch Róbert György, a Magyarországi Autonóm Orthodox Izraelita Hitközség (MAOIH) elnöke írt egy levelet, Heisler Andrásnak, a Magyarországi Zsidó Hitközségek Szövetsége (Mazsihisz) elnökének. A levél arról szól, hogy a Mazsihisz adja meg az örökjáradékból keletkezett tartozásait, erre szólította fel Deutsch Heislert.

Gajra ment haverság?

A Mandiner cikkéből az is kiderül, hogy az eset a jeruzsálemi vallási bíróság elé kerül. A beadványhoz egy régi sacmac is csatlakozott, hiszen a Köves Slomó által vezetett Magyarországi Izraelita Hitközség (EMIH) azt sérelmezi, hogy a kommunisták által elkobzott ingatlanvagyonból keletkezett jerüsét, smucig módon a Mazsihisz markecolta el.

Az elmúlt huszonhárom évben folyósított járadékok összvolumene 30,6 milliárd forint, amelyből a Mazsihisz 26,8 milliárd forintot kapott

 

annak ellenére, hogy a számba vett, vissza nem szolgáltatott ingatlanok közel ötven százaléka az orthodox hitközséghez tartozott.”

– nyiltakozta Deutsch Róbert. Állítása szerint a Mazsihisz nem válaszolt a levelére, ezért mószerolta be őket.

(kiemelt fotó: MTI)

További híreink

Sokba kerülnek majd az új iskolai szabályozások

Irányi Dániel

Legalább 16 áldozata van a kanadai ámokfutónak

Dunai Tibor

Nemcsak a tüdőre, a szívre is veszélyes lehet az új koronavírus

Irányi Dániel

A tartalom és a hirdetések személyre szabásához, a közösségi médiafunkciók és a forgalom elemzéséhez, ez az oldal sütiket használ. A webhelyünk használatával kapcsolatos információkat a közösségi média-, reklám- és elemző csapatunk más olyan információkkal is összehasonlíthatja, amelyeket Ön adott meg, vagy amelyeket a szolgáltatásai használatából adódóan gyűjtöttek. Elfogad Bővebben

Magyar Jelen