22.2 C
Budapest
2022. július 4., hétfő
Magyar Jelen
Belföld Hírek

Félévente új oltás kellene a vakcinák “hatékonyságának” csökkenése miatt

A koronavírus delta-variánsának rohamos terjedése miatt az Egyesült Államokban letesztelték mindhárom, Amerikában használt vakcinának hatékonyságát, és aggasztó eredményeket közöltek.

A három oltóanyag nagyjából egyenlő mértékben “védett” a fertőzéstől. Az utána következő hat hónapban viszont drasztikusan csökkent a hatékonyságuk.

A Moderna hatékonysága 89 százalékról 58-ra esett vissza, a Pfizer 87-ről 45-re, a Johnson pedig 86-ról 13-ra.

A vakcinák hatékonysága pont a negyedik hullám kezdetére csökkent és az látszik, hogy 6 hónap elteltével jelentősen meggyengül a hatás.

A rekorbevételt elkönyvelő Pfizer vezérigazgatója már korábban is hangsúlyozta, hogy szerinte az lenne a jó megoldás, ha az oltások minél sűrűbben ismétlésre kerülnének.

További híreink

Szabadság-tüntetésre hív a Mi Hazánk (videó)

Faragó Dániel

Ismét kijárási tilalmat vezethetnek be Szerbiában

Dunai Tibor

Fokozatosan nyitnak a vidéki települések

Dunai Tibor

A tartalom és a hirdetések személyre szabásához, a közösségi médiafunkciók és a forgalom elemzéséhez, ez az oldal sütiket használ. A webhelyünk használatával kapcsolatos információkat a közösségi média-, reklám- és elemző csapatunk más olyan információkkal is összehasonlíthatja, amelyeket Ön adott meg, vagy amelyeket a szolgáltatásai használatából adódóan gyűjtöttek. Elfogad Bővebben

Magyar Jelen