18.3 C
Budapest
2022. május 21., szombat
Magyar Jelen
Kiemelt Sport

Felháborodott a nyugati világ: a skót rögbi válogatott nem térdelt le a mérkőzés előtt

Szombaton hazai pályán fogadta az angol rögbiválogatott a skótokat a Hat Nemzet Bajnoksága keretében. A mérkőzés ismételten a kötelező térdeléssel indult, ám négy térdeplőt leszámítva a skót válogatott állva maradt – szörnyülködik a BBC.

Lett is belőle botrány a szigetországban. Még a skót szövetségnek is magyarázkodnia kellett, akik szerint mivel nem volt előre megbeszélt koreográfia, ezért indokolatlan a felháborodás.

“Mindössze annyit mondtak, egy perces néma csenddel tiltakozzunk a rasszizmus ellen. Hogy ezt ki hogyan teszi meg, az az egyénre van bízva”

– hangoztatta a szövetség. Hozzátették, ők “teljesen támogatják” a kiállást mindenféle diszkrimináció ellen.

Az edző, Gregor Townsend “százszázalékosan kiállt” a játékosai mellett.

Az angol csapatban többen előre elmondták, nem fognak letérdelni.

A SkySport feketebőrű szakértője, Anthony Joseph Twitteren arról panaszkodott, hogy

“miközben a skót csapat jelmondata ‘egyként’, addig a rasszizmus ellen egyáltalán nem állnak ki ‘egyként’. Ez nem arról szól, hogy térdelj, hanem arról, hogy miért ne térdelnél? Mi az, ami miatt ilyen erősen elutasítjátok, hogy egy anti-rasszista gesztus részesei legyetek?”

A mérkőzést egyébként Skócia nyerte 11-6-ra, ami az északiak első győzelme Anglia ellen 1983 óta, a helyi sajtó mégsem ettől a diadaltól hangos.

Fotó: reuters

További híreink

4 millió oltottnál kezdődhet a megkülönböztetés?

Irányi Dániel

La Liga – A Celta kivásárolná Rafinhát

Szabó Norbert

Rendeletet módosítottak, hogy bejöhessenek a vendégmunkások

Szabó Norbert

A tartalom és a hirdetések személyre szabásához, a közösségi médiafunkciók és a forgalom elemzéséhez, ez az oldal sütiket használ. A webhelyünk használatával kapcsolatos információkat a közösségi média-, reklám- és elemző csapatunk más olyan információkkal is összehasonlíthatja, amelyeket Ön adott meg, vagy amelyeket a szolgáltatásai használatából adódóan gyűjtöttek. Elfogad Bővebben

Magyar Jelen