2.1 C
Budapest
2021. november 30., kedd
Magyar Jelen
Hírek

Fellélegezhetnek, mégis elég “haladó szellemiségű” a brazil bíróság…

Igen nagy botrányt kavart a Netflix által készített Jézus-film, világszerte váltotta ki a hívők felháborodását. Azonban most úgy tűnik, ez mit sem ért.

A brazil legfelsőbb bíróság úgy döntött, hogy a Netflixnek nem kell törölnie kínálatából a Jézust meleg férfiként ábrázoló filmet, amit sokan istenkáromlónak tartanak, írja az MTI. Ezzel megváltoztatták az előző napi bírósági döntést.

Szerdán egy riói bíró, Benedicto Abicair egy hazai katolikus szervezet petíciójára válaszolt, amely szerint „katolikusok millióinak a becsületét” sértette meg a Krisztus első megkísértése című film műsorra tűzése karácsonykor. A produkciót készítő riói Porta dos Fundos filmcég központját már karácsony előtt Molotov-koktélos támadás érte a vígjáték miatt. Abicair közölte:

A film kárt okoz egy olyan társadalomban, amely jórészt keresztény.

A Netflix csütörtökön panaszt tett a legfelsőbb bíróságnál. Erre Dias Toffoli, a legmagasabb fokú bíróság elnöke közölte: a Netflix továbbra is sugározhatja Brazíliában a filmet, mert a szólás szabadsága alapvető jog egy demokráciában.

„A szatíra nem tud ártani a brazilok keresztény hitének, nincs olyan mágikus ereje, hogy tönkretegye a több mint kétezer éves keresztény hit értékeit”

– írta végzésében.

Jair Bolsonaro brazil elnök bírálói szerint a riói bíró döntése nem volt független attól, hogy az államfő tavalyi hivatalba lépésével kultúrharcot indított az országban, megvonva a támogatásokat a keresztény értékeket kikezdő művészeti projektektől. A film ellen itthon Rétvári Bence, a KDNP alelnöke is tiltakozott, és bocsánatkérésére szólította fel a Netflixet.
 
(index.hu nyomán)

További híreink

Programajánló: Idén is Legbátrabb Város Emléktúra

Kemény János

A kanadai parlament terrorcsoportnak minősítené a Proud Boys ultranacionalista szervezetet

Faragó Dániel

Oltatlansági pótdíjat kell fizetniük az alkalmazottaknak

Faragó Dániel

A tartalom és a hirdetések személyre szabásához, a közösségi médiafunkciók és a forgalom elemzéséhez, ez az oldal sütiket használ. A webhelyünk használatával kapcsolatos információkat a közösségi média-, reklám- és elemző csapatunk más olyan információkkal is összehasonlíthatja, amelyeket Ön adott meg, vagy amelyeket a szolgáltatásai használatából adódóan gyűjtöttek. Elfogad Bővebben