5.4 C
Budapest
2022. december 5., hétfő
Magyar Jelen
Hírek

Felvidéken már lehet regisztrálni a következő Covid-oltásra

A szlovák egészségügyi minisztérium elindította a regisztrációt a koronavírus omikron variánsa elleni oltásra – adta hírül a Körkép.sk.

A tárca közléséből kiderül, a vakcinák csak igazán veteránoknak valók, hiszen aki még egy adagot se kapott korábban, annak nem lehet beadni.

 Csak azoknak lehet beadni, akik már túlestek a korábbi vakcinák alapoltásán

– emelte ki a tárca közleményében. Hozzátették: az omikron elleni vakcinát a 12 éven felüliek kaphatják meg, legkorábban három hónappal az előző oltás vagy a fertőzésen való átesés után.

Akik a hírtől lázba jöttek már regisztrálhatnak is a korona.gov.sk oldalon. Az igazán szerencsések pedig már hét végén időpontot kaphatnak. Sőt, Pozsonyban és egyes vidéki kórházakban akár regisztráció nélkül is hozzájuthatunk az újabb dózishoz.

Az oltást a Pfizet/BioNTech és a Moderna vakcináival végzik.

További híreink

34 éves elnököt választott ifjúsági tagozatának élére a Fidesz

Faragó Dániel

Exkluzív! – Somogy megyében kaptak lencsevégre egy krampuszt, bolti lopás miatt keresik

Faragó Dániel

Felbomlott a szivárványkoalíció a DK fővárosában, működésképtelenség miatt feloszlatást terjeszt elő a Mi Hazánk

Faragó Dániel

A tartalom és a hirdetések személyre szabásához, a közösségi médiafunkciók és a forgalom elemzéséhez, ez az oldal sütiket használ. A webhelyünk használatával kapcsolatos információkat a közösségi média-, reklám- és elemző csapatunk más olyan információkkal is összehasonlíthatja, amelyeket Ön adott meg, vagy amelyeket a szolgáltatásai használatából adódóan gyűjtöttek. Elfogad Bővebben