13.4 C
Budapest
2020. szeptember 18., péntek
Magyar Jelen
Belföld Jeles napok

Felvonták a nemzeti lobogót a Parlament előtt

Katonai tiszteletadás mellett felvonták Magyarország nemzeti lobogóját az augusztus 20-ai állami ünnepen csütörtök reggel Budapesten, a Parlament előtti Kossuth Lajos téren.

A lobogót a Himnusz hangjaira a Magyar Honvédség díszegysége vonta fel. Az eseményen közreműködött a központi katonazenekar és a nemzeti lovas díszegység.

A ceremónián a kormány képviselői, továbbá állami és katonai szervezetek, a diplomáciai testület képviselői, valamint érdeklődők százai vettek részt.

A lobogó felvonása után a honvédtisztjelöltek teszik le esküjüket, majd átadják az Összetartozás emlékhelyét.

A koronavírus-járvány miatt idén a hagyományos programok többségét – köztük a légiparádét, a tűzijátékot, a Szent Jobb-körmenetet – nem tartják meg, de országszerte több településen és a határokon túl is lesznek megemlékezések valamilyen formában az állami ünnepen.

(MTI, fotó: MTI)

Kapcsolódó híreink

Tízmillió forintot kap, aki segít kézre keríteni a szentesi anyuka gyilkosát

Irányi Dániel

Átmenetet jelentenek a most érkezett új Leaopard 2A4-es harckocsik

Szabó Norbert

Közúti veszélyeztetéssel gyanúsítják a busz előtt fékezgető autóst

Dunai Tibor

A tartalom és a hirdetések személyre szabásához, a közösségi médiafunkciók és a forgalom elemzéséhez, ez az oldal sütiket használ. A webhelyünk használatával kapcsolatos információkat a közösségi média-, reklám- és elemző csapatunk más olyan információkkal is összehasonlíthatja, amelyeket Ön adott meg, vagy amelyeket a szolgáltatásai használatából adódóan gyűjtöttek. Elfogad Bővebben