18.3 C
Budapest
2022. május 21., szombat
Magyar Jelen
Belföld Hírek

Ferenc pápa látogatása miatt áll le a Honvédkórház?

Szeptember 11-13. között a Honvédkórház központi telephelye leáll. A leállás időpontja épp egybeesik a pápa látogatásával. 

Egyes osztályok leállásáról az elmúlt hetekben is lehetett már hallani, például a zalaegerszegi kórház traumatológiai osztályának összemlásáról, vagy legutóbb az Uzsoki Kórház sürgősségi osztályának ellehetetlenüléséről. De ilyen mértékű leállás még nem történt, ami egész intézményt érintene – írja a Privát Bankár.

„Ez a leállás szinte minden olyan betegséget érint, ami a sürgősség kategóriájába esik.

A betegátirányítás pikantériája, hogy olyan intézmények sürgősségi ellátására is támaszkodik, amelyek éppen most dőltek össze, igaz remélhetőleg csak szeptemberig” – írja Kunetz Zsombor.

A leállásról a határozat szerint nem a Honvédkórház döntött, hiszen az EMMI tájékoztatta az NNK-t erről. Talán nem meglepő, hogy erre – valószínűleg – pont az ekkorra időzített 52. Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszus zárómiséje miatt kerülhet sor, hiszen ezt maga Ferenc pápa fogja celebrálni, amit Kunetz szerint nem merték a határozat indokolásába beleírni.

Tehát a Honvédkórház a lakosság ellátása helyett ebben az időben a zarándokok és turisták ellátására fog átállni, amire szükség is lehet, tekintve a látogatók átlagéletkorát.

Az NNK-határozatban ki is jelöli az intézményeket, amelyek kötelesek a Honvédkórház kieső betegforgalmát ellátni, ugyanakkor indoklásként semmilyen háttérinformációt nem közöl az érintettekkel. 

(privatbankar)

További híreink

Orbán Viktor: aki megkérdőjelezi az oltások hatékonyságát az a “nép ellen dolgozik”

Faragó Dániel

Zacher: “a két oltás már semmit nem ér”, ő felvette a negyediket is

Irányi Dániel

Mégis behúzza a farkát a Kutyapárt a balliberális koalíció győzelme érdekében

Faragó Dániel

A tartalom és a hirdetések személyre szabásához, a közösségi médiafunkciók és a forgalom elemzéséhez, ez az oldal sütiket használ. A webhelyünk használatával kapcsolatos információkat a közösségi média-, reklám- és elemző csapatunk más olyan információkkal is összehasonlíthatja, amelyeket Ön adott meg, vagy amelyeket a szolgáltatásai használatából adódóan gyűjtöttek. Elfogad Bővebben

Magyar Jelen