6.8 C
Budapest
2022. december 7., szerda
Magyar Jelen
HírekKülföld

Franciaország: Molotov-koktélokkal támadtak a tűzoltókra

Rendőrök kísérik őket a no-go zónákban…

Múlt pénteken érte támadás a francia tűzoltókat Cavaillon város no-go zónájában, amely kevesebb mint két hét alatt a második ilyen esemény volt.

A tűzoltók Cavaillon városába siettek egy bejelentett tűzeset, egy égő szemetes konténer miatt. Amikor a helyszínre érkeztek, a konténert felgyújtó banda vasgolyókkal és Molotov-koktélokkal támadt rájuk.

Szerencsére a tűzoltók egyike sem sérült meg a támadás során. David Durupt, a cavailloni tűzoltóparancsok elmondta, hogy a támadás szándékos volt. „Egyértelmű volt a támadó szándék” – mondta Durupt. „A szemetet valószínűleg szándékosan gyújtották fel, a cél egyértelműen a tűzoltók megtámadása volt” – tette hozzá.

Ebben az évben az erőszakos bűncselekmények száma megdöbbentő, 23 százalékos emelkedést mutatott Cavaillonban. TF1 műsorszolgáltató beszámolója alapján a Vaucluse megyében alkalmazott tűzoltókat a jövőben a rendőrség fogja kíséri, amikor no-go zónákba kell riasztáshoz kivonulniuk.

A múlt héten a limogesi tűzoltókat támadták meg, köveket dobva rájuk. Szerencsére itt is csak a tűzoltósági jármű sérült meg a támadásban.
Loire-Atlantique térségében a tűzoltókat július eleje óta szinte minden nap éri támadás. Az erőszak miatt a Nantes-i tűzoltók tüntetést is szerveztek. Macron Franciaországában a mentőszolgálat alkalmazottai elleni támadások egyre gyakoribbak. A Ouest France szerint 2019 eleje óta 30–40 tűzoltót támadtak meg.

A tartalom és a hirdetések személyre szabásához, a közösségi médiafunkciók és a forgalom elemzéséhez, ez az oldal sütiket használ. A webhelyünk használatával kapcsolatos információkat a közösségi média-, reklám- és elemző csapatunk más olyan információkkal is összehasonlíthatja, amelyeket Ön adott meg, vagy amelyeket a szolgáltatásai használatából adódóan gyűjtöttek. Elfogad Bővebben