1.1 C
Budapest
2022. november 29., kedd
Magyar Jelen
Belföld

Független elbírálás Karácsony-módra

Dúró Dóra a Mi Hazánk Mozgalom elnöhelyettese, országgyűlési képviselő közleményt juttatott el hozzánk, melyet véltoztatás nélkül közlünk.

Abbahagyták az SZFE előtti tiltakozást a diákok, a járványhelyzet után akár folytathatnák a főpolgármester irodája előtt is: a megválasztása után pár nappal hirdetett győztest Karácsony Gergely az Újszínház igazgatói pályázatáról úgy, hogy azt még ki sem írták… Ja, hogy abban az esetben, ha egy balliberális politikus osztja ki az ítéletet a tárgyalás előtt, az nem baj? Ha egy balliberális politikus helyezi kilátásba egy színházigazgató leváltását vegytisztán politikai alapon, az nem baj? Az SZFE tüntetői azt mondják, nincsenek szakmai érvek. Karácsony Gergely milyen szakmai érveket fogalmazott meg Dörner Györggyel szemben? Azt is kifogásolják, hogy a kormány nem egyeztet. Karácsony Gergely kivel egyeztetett a választás után három nappal egy pályázat végeredményéről, amit még ki sem írtak?

Még véletlenül sem szeretném védeni a Fidesz hatalomgyakorlási eszközeit: azok joggal kifogásolhatók, visszataszítóak, megalázóak nagyon sok esetben. Csupán a kettős mércére szerettem volna rávilágítani, és arra: a balliberálisok sem jobbak a Deákné vásznánál.

De még csak álszent sem leszek: a politika igenis beleszól a kultúrába, mert a kultúra a szakmai szempontok érvényesülése mellett fontos eszköz arra, hogy az emberek gondolkodását formálja, és értékeket és értékrendet jelenítsen meg, népszerűsítsen. A Mi Hazánk szerint a nemzeti elkötelezettségnek meg kell ebben jelennie, ezt nyíltan kimondjuk, nem titkoljuk. Mi ezt képviseljük.

 

Dúró Dóra – országgyűlési képviselő

Mi Hazánk Mozgalom

További híreink

Dúró Dóra a HírTV-ben: az EBESZ közgyűlésén éppen egy magyar politikusé volt a legmagyarellenesebb hozzászólás

Faragó Dániel

Nyugat-Európában ma már teljesen általánosak a brüsszelihez hasonló zavargások

Horváth Tamás

Hollandia is “megünnepelte” a marokkói csapat győzelmét (videó)

Irányi Dániel

A tartalom és a hirdetések személyre szabásához, a közösségi médiafunkciók és a forgalom elemzéséhez, ez az oldal sütiket használ. A webhelyünk használatával kapcsolatos információkat a közösségi média-, reklám- és elemző csapatunk más olyan információkkal is összehasonlíthatja, amelyeket Ön adott meg, vagy amelyeket a szolgáltatásai használatából adódóan gyűjtöttek. Elfogad Bővebben