22.4 C
Budapest
2021. június 21., hétfő
Magyar Jelen
Humor

Gáspár Virág: „Én modern cigány vagyok!” (videó)

A Life Tv “Van életünk” című műsorában mind a mai napig bárki nyomon követheti a szebb napokat is megélt Gáspár család kalandos életét.

A legutóbbi adásban kisebb vita alakult ki Győzike és lánya Gáspár Virág között, melynek eredményeképpen Virág egy eddig nem ismert csoporthoz sorolta be magát a cigányságon belül.

A Wikipédia szerint a magyarországi cigányok a cigány nép Magyarországon élő népessége. Ők alkotják az ország legnagyobb hivatalosan elismert kisebbségét. A magyarországi nemzetiségek közül ők az egyedüliek, akik nem rendelkeznek anyaországgal, ezért nem nemzeti kisebbségként, hanem etnikai kisebbségként határozzák meg őket.

Magyarországon hivatalosan az az ember cigány, aki magát a népszámláláson, a szavazásnál, az iskolában, az önkormányzatnál cigánynak vallja, mivel az 1992-es adatvédelmi törvény alapján az etnikai hovatartozást az érintett írásos beleegyezése nélkül nem lehet nyilvántartani.

A hivatalos csoportmegnevezések szerint tisztelhetünk:

  1. Romungrókat
  2. Magyar cigányokat
  3. Kárpáti cigányokat
  4. Szintókat
  5. Oláhcigányokat
  6. Beásokat
  7. Román cigányokat
  8. Gábor-cigányokat.

A videó leírása szerint Virág azonban modern cigánynak tartja magát.

A nézeteltérés azon alakult ki, hogy Gáspár Győző egyáltalán nem nézte jó szemmel, hogy a lánya udvarlója náluk töltötte az éjszakát. Ez nem divat a cigányoknál, de Virágot ez nem érdekli, ő modern nőnek, modern cigánynak vallja magát. Győzit végül leszavazta a családi többség.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

(fotó:promotions.hu)

 

További híreink

Folytatódik a radikális baloldali őrület: már a sakkot is rasszista játéknak nevezik

Dunai Tibor

Szótár jelent meg a karanténhoz köthető új szavakról

Dunai Tibor

Sírva röhögünk: így néz ki a műemlékek restaurálásáért felelős román hatóság székháza

Szabó Norbert

A tartalom és a hirdetések személyre szabásához, a közösségi médiafunkciók és a forgalom elemzéséhez, ez az oldal sütiket használ. A webhelyünk használatával kapcsolatos információkat a közösségi média-, reklám- és elemző csapatunk más olyan információkkal is összehasonlíthatja, amelyeket Ön adott meg, vagy amelyeket a szolgáltatásai használatából adódóan gyűjtöttek. Elfogad Bővebben