2022. szeptember 27., kedd
Magyar Jelen
BelföldHírekKiemeltSport

Gellei Imre: több magyar játékos kellene a legjobb csapatainkba

Interjút adott a Nemzeti Sportnak Gellei Imre, a magyar labdarúgó válogatott egykori szövetségi kapitánya, ahol a fő téma mellett, szó esett a magyar foci jelenlegi helyzetéről. 

A válogatott teljesítményét Gellei pozitívan látja, a szakember szerint Marco Rossi különbséget jelent a magyar csapat és a vele egy szinten lévő nemzeti válogatottak között.

„Teljesen el vagyok ájulva tőle, szenzációs, hogy Marco Rossi mennyire a talajon tudja tartani ezeket a labdarúgókat, és milyen egységes csapatjátékkal tudnak kirukkolni a náluknál magasabban jegyzett válogatottakkal szemben is. Le a kalappal előtte, maradjon nagyon sokáig közöttünk” – fogalmazott az olaszról.

Gellei Imre – rátérve a klubokra – kifejtette, hogy ezen a téren is pozitív változás érzékelhető a 2000-es évek elejéhez képest ugyanakkor annak is hangot adott, hogy a külföldi játékosok ilyen arányú szerepeltetése a későbbiekben megbosszulhatja magát.

 ,,Azt szoktam mondani Haraszti Zsolt barátomnak, hogy a nemzetközi bajnokságot a Ferencváros nyeri, a magyart pedig a Paks”

– utalt az exkapitány arra, hogy a Fradiban alig van magyar focista, míg a Paksnál deklaráltan csak hazai játékost szerződtetnek hosszú évek óta.

“Egyértelművé vált, hogy a szövetségi szabályozás a megoldás, legalább a hazai bajnokság tekintetében. A Mi Hazánk Virradat Programjában szerepel a hazai származású sportolók nagyobb arányú szerepeltetése, ez nemzeti érdek amit jogosan várnak el a szurkolók pláne akkor, ha az adott klub elnöke Kubatov papíron egy nemzeti kormány sorait erősíti” – mondta korábban lapunknak Nagy Attila, a Mi Hazánk Sportkabinetjének vezetője.

“Mi az 50-70%-os kvótát fogalmaztuk meg a csapatsportoknál. A számokban megengedőek vagyunk, az iránynak viszont ennek kell lennie” – tette hozzá.

“Keserűen tapasztaljuk, hogy ebben

még a románok is előttünk járnak, akik éppen a közelmúltban vezettek be egy 40%-os minimum arányt a román focisták javára”

– világított rá Nagy Attila.

Kapcsolódó:

Waka waka – 7 négerrel állt ki a Fradi az első hazai mérkőzésén a Bajnokok Ligájában

(fotó:NSO)

További híreink

Már a dohányboltok is zárnak délután háromkor!

Kiss Albert

Emelkedik a gyed összege január 1-től

Dunai Tibor

Szimpátiatüntetést tartanak a kárpátaljai magyarok mellett az ukrán nagykövetség előtt

Kemény János

A tartalom és a hirdetések személyre szabásához, a közösségi médiafunkciók és a forgalom elemzéséhez, ez az oldal sütiket használ. A webhelyünk használatával kapcsolatos információkat a közösségi média-, reklám- és elemző csapatunk más olyan információkkal is összehasonlíthatja, amelyeket Ön adott meg, vagy amelyeket a szolgáltatásai használatából adódóan gyűjtöttek. Elfogad Bővebben