5.7 C
Budapest
2021. április 15., csütörtök
Magyar Jelen
Hírek Külföld

Gendersemleges babát dob piacra a Mattel

Színes egyéniség lesz…

Creatable World néven új babát dob piacra a világ egyik legnagyobb játékgyártója, a Mattel. A gyár szerint a baba gendersemleges lesz, lehet hosszú vagy rövid haja, szoknyája és nadrágja is.

A Mattel közleménye szerint a baba mindenkit képvisel aki a hagyományos férfi és nő besoroláson kívül áll, így a gyerekek mindenben a tetszésüknek megfelelő karakterekké formálhatják a játékokat, olyan személyekké, akikkel a leginkább azonosulni tudnak. A cég kutatásai szerint a gyerekek nem várják el, hogy a játékaik kinézetét a hagyományos gendernormák határozzák meg, és a világ is egyre elfogadóbbá válik, hát itt volt az ideje megalkotni egy nemi címkéktől mentes babát. (BBC/444)

További híreink

A csörögi romák megkapták az iskolai szegregáció miatt megítélt kártérítésüket

Szabó Norbert

Huszonöt ország több mint ezer parlamenti képviselője tiltakozik Izrael annexiós tervei ellen

Kiss Albert

Trump elrendelte a Nemzeti Gárda bevetését

Szabó Norbert

A tartalom és a hirdetések személyre szabásához, a közösségi médiafunkciók és a forgalom elemzéséhez, ez az oldal sütiket használ. A webhelyünk használatával kapcsolatos információkat a közösségi média-, reklám- és elemző csapatunk más olyan információkkal is összehasonlíthatja, amelyeket Ön adott meg, vagy amelyeket a szolgáltatásai használatából adódóan gyűjtöttek. Elfogad Bővebben