2022. január 23., vasárnap
Magyar Jelen
Hírek Külföld

Gendersemleges babát dob piacra a Mattel

Színes egyéniség lesz…

Creatable World néven új babát dob piacra a világ egyik legnagyobb játékgyártója, a Mattel. A gyár szerint a baba gendersemleges lesz, lehet hosszú vagy rövid haja, szoknyája és nadrágja is.

A Mattel közleménye szerint a baba mindenkit képvisel aki a hagyományos férfi és nő besoroláson kívül áll, így a gyerekek mindenben a tetszésüknek megfelelő karakterekké formálhatják a játékokat, olyan személyekké, akikkel a leginkább azonosulni tudnak. A cég kutatásai szerint a gyerekek nem várják el, hogy a játékaik kinézetét a hagyományos gendernormák határozzák meg, és a világ is egyre elfogadóbbá válik, hát itt volt az ideje megalkotni egy nemi címkéktől mentes babát. (BBC/444)

További híreink

Pillanatok alatt tűnnek el az ujgurok több száz éves temetői Kínában

Kiss Albert

Jakab ki nem állhatja Gyurcsányt, aki egy mazsola

Dunai Tibor

Pótlóbusz jár kedd estétől szerda hajnalig a 4-es és a 6-os villamos helyett

Faragó Dániel

A tartalom és a hirdetések személyre szabásához, a közösségi médiafunkciók és a forgalom elemzéséhez, ez az oldal sütiket használ. A webhelyünk használatával kapcsolatos információkat a közösségi média-, reklám- és elemző csapatunk más olyan információkkal is összehasonlíthatja, amelyeket Ön adott meg, vagy amelyeket a szolgáltatásai használatából adódóan gyűjtöttek. Elfogad Bővebben

Magyar Jelen