18 C
Budapest
2022. május 18., szerda
Magyar Jelen
Kiemelt Külföld

Georgia állam megszerzésére törnek a demokraták

Noha Georgia államban a republikánusok számítanak favoritnak, a választás korántsem lefutott. Ennek egyik legfőbb oka a demokraták néger jelöltjének, Stacey Abramsnek a több éves háttérmunkája.

Az állam kiemelt fontosságú

Ha feltételezzük, hogy Trump január végén egyszerűen átadja a hatalmat, akkor a “progresszív demokraták” kezét egyedül a szenátus köthetné meg valamennyire, amely jelenleg republikánus többségű.

Georgiában azonban január 5-én pótválasztásokat tartanak, méghozzá két helyért. Ha mindkét mandátumot megnyerik a demokraták, az azt jelentené, hogy a szenátusban patthelyzet alakul ki:

ugyan annyi képviselője lesz mindkét pártnak. Ebben az esetben pedig a vitás kérdésekben az alelnök, vagyis Kamala Harris szava döntene.

A demokraták győzelmének kulcsfigurája a néger, szélsőbalos aktivista, Stacey Abrams lehet, aki 2018-ban egyszer már vereséget szenvedett republikánus riválisával szemben, ám több szavazatot kapott, mint korábban bármelyik demokrata induló az állam történetében.

Ezt követően kezdett kőkemény kampányba, az utcán – főként színesbőrű – hívei előtt “szavazó elnyomásról” szónokolt, szerinte ugyanis a republikánus Brian Kemp több tízezer – főként fekete – szavazót próbál megakadályozni abban, hogy leadja voksát.

Két éves terepmunka

2018 és 2020 között a demokraták időt és erőforrást nem kímélve építkeztek Georgiában, ahol – elmondásuk szerint – legalább nyolcszázezer (főként fiatalok, színesbőrűek és “LGBTQ-emberek) potenciális választót sikerült meggyőzniük, hogy 2020-ban adják le voksukat, méghozzá a Biden-Harris párosra.

Abrams “hőstettéről” még az igen beszédes nevű Changing Amerika (Változó Amerika) című rovat is megemlékezett.

A jövő elkezdődött

Az eltolódó etnikai arányok és a fiatalok ideológiai képzésének beérése soha nem látott esélyeket teremtett a demokratáknak, amit ők lelkiismeretfurdalás nélkül meg is ragadtak. Abrams kampánya szinte kizárólag az identitáspolitikára épül: esélyegyenlőségről beszél, a feketék, de főleg a fekete nők elnyomásáról és lenézéséről.

A választók szemére vetette például, hogy az eddig megválasztott korábbi kormányzók Georgiában mind fehér férfiak voltak.

“Azt tanácsolom minden nőnek, ne fogd vissza magad, ha van előtted egy cél” – bömbölte a motivációstrénereket megszégyenítő idézetet.

Abrams nézetei

Abrams egy igazi szélsőbaloldali, már-már anarachista aktivista-forradalmár. Íme néhány gondolata:

  • Szerinte a rendvédelmi erők tisztviselői mind terroristák.
  • Az illegális migránsoknak szavazati jogot kellene adni.
  • Támogatja a vádemelést Trump ellen, akit legszívesebben börtönben látna.
  • “Rosszul van” a szabadpiac gondolatától.
  • Többször kijelentette, azok a nők, akik Trumpra szavaztak, zavarodottak.
  • Gyakran dicsérte a kaliforniai zsidó milliárdost, a szélsőliberális Tom Steyert

Szélsőbalra tolódó demokraták

Kamala Harris alelnökké válása érzékelhetően magával hozza a Demokrata Párt szélsőbaloldali – gyakran kifejezetten fehérellenes – szárnyának előretörését. Alexandria Ocasio-Cortez és Ilhan Omar után itt van Abrams, a “fekete erő” georgiai képviselője. Már csak Bident kell “nyugdíjazni”, és szabad a pálya a kulturmarxisták és antifák előtt.

 

Fotó: qz.com

További híreink

Homoszexuális oltárképet avattak adventre Svédországban

Avar Álmos

“Meglepő”, a levélszavazatok Pennsylvaniában is Bident tolták meg

Kemény János

Völner vagyonnyilatkozatában legalább 80 millió hiba van- “szegényebb” lett az államtitkár

Faragó Dániel

A tartalom és a hirdetések személyre szabásához, a közösségi médiafunkciók és a forgalom elemzéséhez, ez az oldal sütiket használ. A webhelyünk használatával kapcsolatos információkat a közösségi média-, reklám- és elemző csapatunk más olyan információkkal is összehasonlíthatja, amelyeket Ön adott meg, vagy amelyeket a szolgáltatásai használatából adódóan gyűjtöttek. Elfogad Bővebben

Magyar Jelen