27.2 C
Budapest
2022. július 5., kedd
Magyar Jelen
Belföld Kiemelt

Gyál fideszes polgármestere 4 millió forintos jutalmat adott saját magának

Saját hatáskörben adott bruttó 4 millió 188 ezer forintos jutalmat saját magának Pápai Mihály, a Pest megyei Gyál fideszes polgármestere. A járvány miatt elrendelt veszélyhelyzetben a helyi képviselő-testület nem is szavazhatott erről – írja az szmo.hu.

Pápai korábban Facebook-oldalán beszámolt róla, hogy számos fejlesztés mellett az év végén jutalmakat fognak kiosztani. Akkor még kevesen számítottak rá, hogy a polgármester nem csak átadó, de átvevő is lesz.

Ebben az évben is a városban mindenki, az önkormányzathoz tartozó dolgozók is meg fogják kapni a jutalmukat. Többek között a rendőrség is fog kapni, a pedagógusok is fognak kapni és az intézmények, amelyek vállalkozásban vannak az önkormányzatnál, annak a vezetői is

– mondta el videós közleményében.

A veszélyhelyzet miatt életbelépő különleges jogkört kihasználva Pápai a közgyűlés nélkül is eljárhatott, így dönthetett egy személyben a polgármester (vagyis saját maga) megjutalmazásáról. Nos, a gyáli városvezető saját munkájával olyannyira meg van elégedve, hogy úgy érezte, megérdemel egy bruttó 4 millió 188 ezer (nettó 2 millió 785 ezer) forintos prémiumot. Ez fél éves keresete, vagyis így egy év alatt egyetlen tollvonással másfél évnyi jövedelemre tett szert.

Az eset kapcsán egy helyi lakos a polgármester Facebook-posztja alatt fejtette ki véleményét. Mint írta: “Komolyabb helyen még ma lemondana, szarabb helyeken lemondatnák. Itt semmi sem fog történni. Ügyes.”

Fotó: Facebook

További híreink

Határozott fellépést sürget a Mi Hazánk az ukránok újabb magyarellenes intézkedése ellen

Varga Lilla

Amerikai katonai tananyag lett Hunyadi Mátyás sziléziai hadjárata

Szabó Norbert

Még Washington sem hisz a WHO jelentésének, miszerint nem laboratóriumból származik a koronavírus

Irányi Dániel

A tartalom és a hirdetések személyre szabásához, a közösségi médiafunkciók és a forgalom elemzéséhez, ez az oldal sütiket használ. A webhelyünk használatával kapcsolatos információkat a közösségi média-, reklám- és elemző csapatunk más olyan információkkal is összehasonlíthatja, amelyeket Ön adott meg, vagy amelyeket a szolgáltatásai használatából adódóan gyűjtöttek. Elfogad Bővebben

Magyar Jelen