14.4 C
Budapest
2022. október 2., vasárnap
Magyar Jelen
BelföldHírekKiemelt

Gyanús, aki él: egymást „Fidesz-bérencezik” a balliberális oldalon

Ezúttal a Momentum egyik elnökségi tagja és az EP-képviselő Ujhelyi István csapott össze. A jó elvtársak a régi kommunisták éberségével vadásznak a párton belüli „árulókra”, hiszen – ahogy elődeik mondták: „mindenki gyanús”.

A konfliktus abból fakad, hogy Ujhelyi népszavazást akart kezdeményezni hazánk EU-tagságával kapcsolatban. A „liberális” és „néppárti” Momentum azonban mindenre kíváncsi ebben a kérdésben, csak a nép véleményére nem. Noha állítólag a magyarok elsöprő többsége támogatja hazánk gyarmati sorban tartását uniós tagságát, az egykori Rothschild-bankár hű alattvalói mégis attól tartanak, előfordulhat egy olyan helyzet, hogy egy népszavazás következtében hazánknak még az EU összeomlása előtt távoznia kell a süllyedő hajóról. Éppen ezért foggal-körömmel harcolnak minden népszavazási kezdeményezés ellen, elővéve a legjobb érvet, amit ilyenkor csak lehet:

aki népszavazást akar Magyarország EU-tagságáról, az Fidesz-bérenc.

Ujhelyi erre válaszul Facebookon annyit üzent:

olyan ellenzéki engem aztán végképp ne Fidesz-bérencezzen, aki nemrég még a Fidesz-kormány alkalmazottja volt!


Ezt természetesen a momentumos Kele János se hagyta szó nélkül, aki nem mellesleg korábban az uniós források felhasználásáért felelős helyettes államtitkárságokon dolgozott. Tehát fideszes államapparátusból igazolt át a „lilákhoz”.

A 19 éves kora óta(!) főállásban politizáló szocialista EP-képviselő rácsodálkozik, hogy más emberek ún. munkahelyeken is megfordulnak életükben. Mit mondjak, érdekes

– kezdte Facebook-bejegyzését a politikus.

Szerinte attól, hogy valaki a közigazgatásban dolgozik, még nem lesz fideszes, egyszerűen csak meg akar élni. Ezt azonban olyanok nem érthetik, akik sohasem dolgoztak. (Mondjuk, ez a pártja vezetőségének jelentős részére is igaz – a szerk.)

“Rengeteg minisztériumban, nagyon sok tisztességes, becsületes, szakmailag is kifogástalan embert foglalkoztatnak. Pláne az olyan speciális területeken, mint az EU-val való együttműködés, vagy éppen a kohéziós források felhasználása. Többüket ismerem személyesen, volt szerencsém dolgozni velük, tanulni tőlük. Büszke vagyok rájuk, mert ma Magyarországon egyedül ők tartják valamelyest életben a közszolgálat éthoszát” – érvelt.

Kiemelt képünkön Kele János (balra) és Ujhelyi István (jobbra)

További híreink

Orbán: „a baj azokkal van, akik nem oltatták be magukat”

Faragó Dániel

Súlyos milliókat csaltak ki az idősektől a bűnbanda tagjai

Kiss Albert

Komoly károkat okozott a vihar Egerben és Miskolcon

Dunai Tibor

A tartalom és a hirdetések személyre szabásához, a közösségi médiafunkciók és a forgalom elemzéséhez, ez az oldal sütiket használ. A webhelyünk használatával kapcsolatos információkat a közösségi média-, reklám- és elemző csapatunk más olyan információkkal is összehasonlíthatja, amelyeket Ön adott meg, vagy amelyeket a szolgáltatásai használatából adódóan gyűjtöttek. Elfogad Bővebben