26.1 C
Budapest
2022. augusztus 19., péntek
Magyar Jelen
KiemeltVélemény

Gyebnár: a Fidesz a magyar családok tönkretételétől, a globalisták Brüsszeltől várják a csodát

Azzal, hogy a Fidesz-kormány – korábbi ígéreteivel szöges ellentétben – valóságos hadjáratot indított a magyar családok, és katás egyéni vállalkozók ellen nem csak több százezer (vagy akár millió) magyar embernek okozott napi szintű gyomorgörcsöt, de egyúttal életet lehelt a haldokló globalista-balliberális oldalba is, ami igazi élősködő módjára telepedett rá ezen két ügyre. Ami aligha meglepő, hisz önálló, életképes üzeneteik amúgy sincsennek, a nyugatról importált agymenésekre pedig a Körúton túl alig kíváncsiak – írja véleménycikkében Gyebnár Dávid, a Mi Hazánk politikusa. Alább a folytatás.

Ahogy az lenni szokott, a balliberális-globalista oldal ezúttal is csak a politikai hasznot látja a magyar emberek nyomorán. Megmondóembereik és politikusaik a katások tönkretétele nyomán arról áradoztak, végre véget ér az „ellenzéki apátia”, de egyesek szerint ez az egész úgy kellett a globalista (ál)ellenzéknek, mint egy falat kenyér.

És valóban. Gyakran az az érzésem, mintha

Orbán Viktor szándékosan dobna témákat  a balliberálisoknak, hogy valamivel felszínen tartsa őket, hiszen amíg ők „az ellenzék”, addig a kétharmad is garantált.

Ráadásul minden ügy, amire parazitaként rátelepednek, hiteltelenné, sokszor egyenesen komolytalanná válik. (Most épp 450 ezer katás lett „gyurcsányista felforgató”.)

Élősködőként rátelepednek bármire – Képünkön Jámbor András (Párbeszéd), fotó forrása: Facebook

A balliberális-globalista összeborulást ez persze nem érdekli. Tudják, annyi szavazat azért lecsapódik így is, ami a parlamentbe jutáshoz elegendő. Eszük ágába sincs eltakarodni a közéletből, hiszen igen jól fizető pozíciókat köszönhetnek a kényelmes (ál)ellenzéki szerepnek.

Adjuk el az ideológiánk

Valami új kezdődött a kormány megszorításai ellen kialakuló tüntetésekkel: véget érni látszik az áprilisban még végtelennek gondolt ellenzéki apátia

örvendezett Faccebook-oldalán példának okáért Donáth Anna, a Momentum EP-képviselője.

A politikus már arról filozofál, hogyan lehetne a kormánnyal szemben növekvő elégedetlenségből politikai hasznot kovácsolni, és a moslék-koalíció zászlaja alá beterelni emberek millióit, akiknek az Orbán-gyűlöleten túl egy „működő politikai identitást” is kínálni kell.

„A Fidesz 2006-ban ezért tudott sokkal erőteljesebben politizálni, mint a mai ellenzéki pártok: egy összetartó politikai tábor állt szemben egy megszorító, egyre népszerűtlenebbé váló kormánnyal – mondta az akkori népszerűtlen, megszorító kormány jelenlegi szövetségese” – magyarázza az egykori MSZP-s képviselő lánya.

Cseh Katalin és elengedhetetlen szivárványos kelléke biztosan átérzik a magyarok helyzetét, vagy hogy milyen átlag fizetésből megélni.

Noha Donáth Anna azon kevesek között volt, aki április 3-a után önvizsgálatra szólította fel elvtársait, a jelek szerint neki erre nem volt ideje. Még mindig azt gondolja, hogy az emberek elégedetlenségét meglovagolva eladhatja nekik azt a velejéig romlott, beteg ideológiát, amit ő és pártja képvisel. Nem értette meg, hogy

a választásokon a magyar nép nem csak az elvtelen összeborulásra, de erre az egész nemzetellenes, szélsőliberális maszlagra is nemet mondott, melyet a Rothschild-bankár által pártfogolt Momentum a leglelkesebben képvisel.

Kizárólag Budapesten, meg 1-2 nagyvárosban rendelkeznek mérhető támogatottsággal ezen importált ideák.

Árulkodjunk Brüsszelnek

Hogy mennyire nem sikerült levonni a tanulságot a választási eredményből, arra jó példa az uniós magatartásuk. Ott folytatják hazánk lejáratását, ahol a választások előtt abbahagyták. A momentumos EP-képviselő korábban számos alkalommal dicsekedett már azzal, mekkora szerepet játszottak abban, hogy hazánk ellen sikerült elindítani a jogállamisági eljárást.

Most pedig, a katások ügyét kihasználva globalistáink – gazdáik igényeinek megfelelően – tovább csorbítanák nemzeti szuverenitásunk azáltal, hogy már törvénykezésünket is a föderalizmusra törekvő Európai Unió kezébe helyeznék.

Majd Brüsszel megmondja, mit lehet és mit nem – Fotó: momentum.hu

Szerintük ugyanis a magyar kormány egyetlen korlátja az Európai Unió, melynek feladata a „kiszolgáltatottak megvédése”. Köznyelven ez annyit tesz: Árulkodjunk Brüsszelnek, majd várjuk a Birodalomtól, hogy rendre utasítsa rakoncátlankodó provinciáját. Mert a szemükben Magyarország csupán ennyi. Donáth Anna nagyapja, Donáth Ferenc (aki már 1934-ben belépett a Kommunista Pártba) igencsak büszke lenne kisunokájára, és alighanem elégedetten látná, hogy sok családdal ellentétben, az ő esetükben öröklődött a nemzetellenes globalizmus, és az idegen birodalomhoz dörgölőzés is. A csillag maradt, csak a szín változott.

Féligazságok puffogtatása

A balliberálisoknak azért van jó esélyük meglovagolni az elégedettlenségek hullámait, mivel rengeteg igazságot ragadtak meg, amit aztán az összes eszközzel igyekeznek kisiklatni, s saját javukra fordítani. Megengedhetetlen, amit a Fidesz művel? Igen. Felháborító az a cinizmus, az a hatalmi gőg, amivel kiszolgáltatott emberek százezreihez állnak? Hát már hogyne lenne az! De erre nem az a megoldás, hogy egy hasonlóan korrupt, nemzetellenes idegen érdekeknek szolgáltatjuk ki hazánkat. A magyarországi problémákat nekünk magyaroknak kell megoldanunk.

Rátelepedés a katásokra

Becslések szerint a kormány egy tollvonással 400-450 ezer vállalkozót lehetetlenít el. A valós szám ha csak 50-100 ezerrel kevesebb is, ez akkor is rengeteg családot érint, mindezt ráadásul egy válság kellős közepén. Ilyet nemzeti kormány nem tesz, ez vitán felül áll.

Nem meglepő hát, hogy a döntés nyomán civil kezdeményezésre tüntetések robbantak ki, ahol a Mi Hazánk politikusai szigorúan magánemberként vettek részt, mert szerintük erre a megmozdulásra nem szabadna rátelepednie a politikának.

Támogatni kell őket, de nem „lenyúlni” az ügyüket, és saját javunkra fordítani.

Ez az, ami nem érdekelte a haszonleső balliberálisokat és megélhetési politikusaikat. Legingerlőbb figurái piócaként akaszkodtak rá a tüntetési hullámra. Volt ott minden, homo-logós momentumos magnofon, párbeszédes hőzöngők, meg „kábítószergyanús” anyagokkal tüntető két kutyapártos vezetők.

Én alapos vérvizsgálatot is javasolnék mindkettejük esetében, már csak ránézésre is indokolt lenne

És miért mondom, hogy csupán rátelepedtek a katások ügyére, és ezt ugyan úgy megtették volna bárkivel, aki épp szorult helyzetbe kerül?

Mert amit tőlük látunk az a szokásos koncepció nélküli hőbörgés.

Mivel a kormány azt mondta a kata rossz és meg kell szüntetni, ők kiálltak és azt ordibálják a kata jó, és maradnia kell. Sőt, Brüsszelig kell rohanni, ahol a korrupt bürokratákkal is ki kell mondatni, hogy a kata jó, maradnia kell. De hogyan? Miért? Arról persze fogalmuk sincs. Nem is igazán érdekli őket.

Egyedül a Mi Hazánk Mozgalom viselkedett felelős ellenzéki párt módjára. Egyedül mi tettünk le egy javaslatot az asztalra. Azt látni kell ugyanis, hogy a kata jelenlegi formájában valóban visszaélésekre ad lehetőséget, de erre nem megoldás a magyar munkavállalókat büntetni. Pláne nem 450 ezer egyéni vállalkozót!

Az olyan multinacionális óriásokat kéne elővenni, mint pl. a Wolt vagy a Food Panda, melyek nem hajlandóak Magyarországon adózni, ezért katázásra kényszerítik alkalmazottaikat.

Ha nem hajlanak rá, akkor hoznak helyettük valami harmadikvilágbelit. A Mi Hazánk szerint a kormánynak inkább ezeken a cégeken kellene behajtani az adókat. Ha pedig tényleg olyan üres az államkassza, akkor sem megoldás a magyar embereket büntetni az elmúlt két év elhibázott kormánypolitikája végett.

Fizessenek a koronavírus haszonélvezői: a kaszinók, a bankok, a techóriások, a gyógyszeripari nagyvállalatok, a vakcinagyártók.

Nem meglepő, hogy ilyenekről a globalista oldal nem beszél, hiszen mégiscsak őket szolgálják. Ami furcsa, hogy a Fidesz sem hajlik a javaslatra, még csak ellopni se akarja, hogy aztán sajátjaként adja be. Ehelyett a magyar családokat tennék tönkre. (Egyébként, ha akkora a baj, akkor mégis miből futja miniszteri fizetésemelésre?)

Ismét balliberális kottából játszik a Fidesz

Igencsak tanulságos elmúlt két éven vagyunk túl. Emlékszünk még? Mikor a koronavírus betört Magyarországra, Orbán Viktor kijelentette: az országnak működnie kell. A globalisták válaszul korlátozásokat, lezárásokat, később pedig kötelező oltásokat követeltek. Idővel a Fidesz valamennyi követelésüket kormányprogrammá emelte. Az ukrán háborús hozzáállás kapcsán is hasonló volt a hozzáállásuk. Ha szavak szintjén mást is képviseltek, végül ugyan úgy megszavazták a szankciókat, és a fegyverszállításokat se akadályozták, ráadásul NATO-csapatok bevonulását is lehetővé tették.

Aztán közel fél évig hallgathattuk, hogy ha a „baloldal” nyer, akkor búcsút mondhatunk a rezsicsökkentésnek.

A Márki-Zay Péterrel fémjelzett moslék-koalíció ugyanis felvetette, a rezsicsökkentés jelenlegi formája fenntarthatatlan, és valamiféle fogyasztási alapú rendszert kellene bevezetni. A Fidesz szerint ez rengeteg családot sodorna kilátástalan helyzetbe. Igazuk van, hiszen a magyar fizetésekhez viszonyítva a piaci ár gyakorlatilag megfizethetetlen kategória. Ezért is nehéz az élet a gyarmaton.

Hányszor jött velünk szembe az ígéret mind reklámokban, mind óriásplakátokon: ha a Fidesz nyer, megvédik a rezsicsökkentést?

Megvédték, egészen idáig. Most napirendre került Márki-Zay korábbi ötlete. Az pedig már csak hab a tortán, hogy ezek után Hódmezővásárhely polgármestere még ki mer állni a tüntetők elé szónokolni, mintha az ő győzelmük esetén nem ugyanaz történne, mint most. Bár, ő korábban sem következetességéről, meg összeszedett, értelmes megszólalásairól volt híres, így neki ezt el lehet nézni.

Egyre nyilvánvalóbb, hogy ezek nem egymás ádáz ellenségei, hanem egy azon érem két oldala. Amíg ezt választópolgárok millió nem látják át, addig esély sincs arra, hogy sorsunk érezhetően jobbra forduljon.

Mindkét oldal az indulatokra és a megosztottságra épít, hiszen amíg a társadalom tagjai egymást gyűlölik, ők gondtalanul uralkodhatnak fölöttünk.

Éppen ezért kell leszámolnunk a bal-jobb megosztottság hamis tengelyével, hiszen az igazi kérdés nem ez, hanem hogy ki szolgálja a nemzet érdekeit, és ki áll a globalista pénzügyi körök oldalán.

Az elmúlt néhány hét alapján (is) azt kell mondanom, hogy bizony a Fidesz inkább fúj egykövet a globalistákkal, semmint a nemzeti erőkkel.

Gyebnár Dávid

További híreink

Őrizetbe vettek csaknem 100 embert egy berlini tüntetés után

Dunai Tibor

Egyedülálló éremkincsre bukkantak Újlengyelnél

Gabay Dorka

Lezárták az olasz kikötőket a migránsokkal érkező NGO-hajók előtt

Dunai Tibor

A tartalom és a hirdetések személyre szabásához, a közösségi médiafunkciók és a forgalom elemzéséhez, ez az oldal sütiket használ. A webhelyünk használatával kapcsolatos információkat a közösségi média-, reklám- és elemző csapatunk más olyan információkkal is összehasonlíthatja, amelyeket Ön adott meg, vagy amelyeket a szolgáltatásai használatából adódóan gyűjtöttek. Elfogad Bővebben