11.7 C
Budapest
2020. október 24., szombat
Magyar Jelen
Hírek Környezetvédelem

Győrben adták át Európa legnagyobb tetőre épült napelemparkját

Az Audi Hungaria Zrt. győri logisztikai központjában adták át Európa legnagyobb, tetőn kialakított napelemparkját.

Magyarország külügyminisztere kiemelte: Hazánk vállalta, hogy a 2030-as évekre a magyar villamosenergia-termelés kilencven százaléka karbonsemleges lesz, ennek érdekében folyamatosan növeli a napenergia- és a nukleárisenergia-kapacitásait. A kormány ugyanakkor a reális, ésszerű megközelítésben hisz, vagyis kiegyensúlyozottan, kéz a kézben kell járnia a gazdaságnak, a versenyképességnek és a környezetvédelemnek. „Mindannyian zöld jövőt, tisztább vizet, tisztább levegőt szeretnénk, de ezzel párhuzamosan meg kell őrizni a magyar emberek munkahelyeit és az ország gazdaságának versenyképességét” – szögezte le. A világon 21 olyan ország van, amely tavaly úgy tudta növelni gazdasági teljesítményét, hogy közben folyamatosan csökkentette károsanyag-kibocsátását, és Magyarország közéjük tartozik.

Soha nem volt akkora a napenergia-termelés Magyarországon, mint idén április első hétvégéjén, amikor a teljes magyar áramtermelés 27,3 százalékát adta a napenergia.

Alfons Dintner, az Audi Hungaria igazgatóságának elnöke arról beszélt, hogy a győri vállalat az Audi AG telephelyei közül másodikként működik karbonsemlegesen. „A jövőben is azon fog dolgozni a vállalat, hogy környezetbarát megoldásokkal megóvja a környezetet”– fűzte hozzá.

Kiss Attila, az E.ON Hungária csoport elnök-vezérigazgatója azt emelte ki, hogy az E.On és az Audi kész tenni a fenntartható Magyarországért, ez az üzenete a napelemparknak. Dézsi Csaba András, Győr polgármestere arról beszélt, hogy az Audi letelepedésével új munkakultúrát és személetet hozott a megyeszékhelyre, amelyből sokat lehetett tanulni. Emlékeztetett: polgármestersége egyik első lépéseként megalakította a környezetvédelmi bizottságot, és két területet is természetvédelmi oltalom alá helyeztek.

(MTI – Fotó: MTI/Audi Hungaria)

Kapcsolódó híreink

Eltűnt egy 12 éves gyerek miután boltba ment

Kiss Albert

Kecskeméten tölti börtönbüntetését Mengyi Roland politikusbűnöző

Kiss Albert

A szakemberek fele még mindig külföldre menne egy felmérés szerint

Kemény János

A tartalom és a hirdetések személyre szabásához, a közösségi médiafunkciók és a forgalom elemzéséhez, ez az oldal sütiket használ. A webhelyünk használatával kapcsolatos információkat a közösségi média-, reklám- és elemző csapatunk más olyan információkkal is összehasonlíthatja, amelyeket Ön adott meg, vagy amelyeket a szolgáltatásai használatából adódóan gyűjtöttek. Elfogad Bővebben