8.6 C
Budapest
2021. október 23., szombat
Magyar Jelen
Kiemelt Külföld

Győzött a “progresszió”: már “transzneműek” is képviselik magukat a törvényhozásban

“Tessa” Ganserer, a Zöldek jelöltje az első “transznemű” képviselő a Bundestagban – írja a Die Welt nyomán az Index. Természetesen a jelölt nem egyéni körzetet nyert, a kultúrmarxista “Zöldek” bajorországi listás helyről juttatják be a berlini törvényhozásba.

A “politikus” csúnyán kikapott saját választókerületében a CSU jelöltjétől, Sebastian Brehmtől, ennek ellenére mégis biztos a bejutása a parlamentbe, hiszen a párt listájának 13. helyén áll.

A képviselő 2013-ban még Markus Ganserer néven jutott be a bajor törvényhozásba. Öt évvel később, miután ismét bejutott, kiállt a nyilvánosság elé, közölte, hogy ő egyébként “nő”, és keresztneve mától Tessa.

Így ő lett az első nyíltan “transznemű” képviselő a tartományi törvényhozásban, most pedig azzal írt újra történelmet, hogy a szövetségi parlamentbe is bekerült. Ugyanakkor a szavazólapokon még most is a Markus név szerepel családi neve előtt, a Tessa pedig csupán zárójelben áll. Emiatt egyébként a 44 éves politikus hisztizett is, mint egy gyermek.

“Ez a napi megaláztatások csúcsa. Azt mutatja, hogy az állam nem fogad el olyannak, amilyen vagyok”

– panaszolta az arra fogékony Die Weltnek.

Ilyen volt, és ilyen lett – fotó: AFP (Ha valakinek a második kép láttán a Rammstein – Mein Teil főszereplője jut eszébe, nem tudjuk hibáztatni)

Egy 40 éve hozott törvény ugyanis csak akkor engedi az ilyen névváltoztatást, ha a kérelmezőről pszichológiai jelentés készül, amelynek alapján bíróság dönt az ügyben. Ganserer mindenesetre a Zöldek szóvivőként már három éve “küzd”. No nem a környezetvédelemért, és a tisztább Németországért, hanem “a transznemű emberek jogi egyenlőségéért és társadalmi elfogadásáért”. Ez azért mégiscsak fontosabb.

A Német Transzidentitás és Interszexualitás Társaság (DGTI) 0,3-0,6 százalékra becsüli a transzneműek arányát Németországban. A Bundestagban viszont eddig csak egyetlen “transznemű” képviselő volt, de ő is csak a megbízatása lejárta után fedte fel “nemi identitását”. Tehát a kvótahívőknek nem számít.

A 2021-es szövetségi választások ebben a tekintetben történelmiek

– örvendezett Gabriel Nox Koenig a DGTI képviseletében. Ganserer mellett ugyanis két másik Zöld párttársa, Victoria Broßart és Nyke Slawik, de még az SPD politikusa, Ria Cybill Geyer is nyíltan élő “transzneműként” indult a választáson.

“A politikát továbbra is nagyrészt férfiak alkotják. Remélem, hogy nehezebb lesz diszkriminálni minket mint nemi kisebbséget, amikor végre egy asztalnál ülhetünk”

– jelentette ki a szintén parlamentbe jutott Slawik. A Zöldek és az FDP már májusban kísérletet tett a Bundestagban a transzszexuális törvény eltörlésére és a “nemi önrendelkezésre” vonatkozó törvénnyel való felváltására. A két törvényjavaslat azonban kudarcot vallott, miután a kormánypártok és az AfD ellenük szavazott.

További híreink

Az Egyesült Államokban meghaladta az 50 ezret a járványban elhunytak száma

Szabó Norbert

A mai naptól gyorsforgalmi úton lehet közlekedni Sopron és Győr között

Varga Lilla

Eljárást indítottak egy idős házaspárt begyógyszerező pár ellen

Dunai Tibor

A tartalom és a hirdetések személyre szabásához, a közösségi médiafunkciók és a forgalom elemzéséhez, ez az oldal sütiket használ. A webhelyünk használatával kapcsolatos információkat a közösségi média-, reklám- és elemző csapatunk más olyan információkkal is összehasonlíthatja, amelyeket Ön adott meg, vagy amelyeket a szolgáltatásai használatából adódóan gyűjtöttek. Elfogad Bővebben

Magyar Jelen