17.6 C
Budapest
2022. július 7., csütörtök
Magyar Jelen
Belföld Hírek Kiemelt

Gypsy Feeling – Mi folyik a jobbikos vezetésű Dunaújvárosban? 

Gypsy Feeling – A vagányok szerencséje! – cigány életérzést adó energiaitalt dobott piacra egy dunaújvárosi cég, amely a városházára van bejegyezve. A Gypsy Feeling reklámjában (érdemes megnézni – a szerk.) azonkívül hogy buta alkoholistának állítják be a magyar szereplőt azt sugallják, hogy aki megissza megérzi, miért jó cigánynak lenni. A Mi Hazánk dunaújvárosi képviselőjelöltje, a párt igazgatója Árgyelán János sajtótájékoztatón tette fel a kérdést: Mi folyik a jobbikos vezetésű Dunaújvárosban? 

Árgyelán János, elmondta, hogy az energiaitalt a dunaújvárosi városházára bejegyzett cég, a DHHF Kft. (Dunaújvárosi Hátrányos Helyzetűek Foglalkoztatásáért Nonprofit Kft.) gyártja, mindez a Jobbik regnálása, Pintér Tamás polgármestersége alatt. A Mi Hazánk képviselőjelöltje a sajtótájékoztató előtt személyesen is találkozott a cég vezetőjével, akinek elmondta, sértő és elfogadhatatlan, hogy a reklámjuk a cigány kultúrát a magyar fölé helyezi, és primitív alkoholistaként ábrázolják a magyar szereplőt.

“Ez egy nagyon káros sztereotípia, és nem szeretnénk eljutni oda, hogy egy magyar embernek Magyarországon szégyenkeznie kellene magyar identitása miatt” – emelte ki Árgyelán.

A Mi Hazánk Mozgalom kíváncsi rá, hogy van-e és ha igen mennyi közpénz ebben az egész vállalkozásban, és hogy a hátrányos helyzetű emberek megsegítésére létrehozott cég, a DHHF miért energiaital gyártással foglalkozik? Arra is választ várunk, – sorolta Árgyelán, hogy miért ad otthont a városháza egy ilyen vállalkozásnak és mit tennének, ha nem cigányoknak, hanem csak magyaroknak szóló reklámja lenne bármilyen terméknek?

További híreink

A Földrajz éjszakáján (pénteken) számtalan programmal várják az érdeklődőket

Varga Lilla

Csenyétén, a borsodi “no-go” zónában megerősítették a járőrszolgálatot

Dunai Tibor

Anyára és lányára dőlt egy fa Budapesten

Dunai Tibor

A tartalom és a hirdetések személyre szabásához, a közösségi médiafunkciók és a forgalom elemzéséhez, ez az oldal sütiket használ. A webhelyünk használatával kapcsolatos információkat a közösségi média-, reklám- és elemző csapatunk más olyan információkkal is összehasonlíthatja, amelyeket Ön adott meg, vagy amelyeket a szolgáltatásai használatából adódóan gyűjtöttek. Elfogad Bővebben

Magyar Jelen