3 C
Budapest
2022. december 1., csütörtök
Magyar Jelen
HírekKiemeltKülföld

Ha a feketék élete tényleg számítana, az abortusz finanszírozását állítanák le

A Planned Parenthood abortuszklinikáin több fekete bőrű kisbabát abortálnak, mint ahány áldozata a rendőri túlkapásoknak van.

Defund the police, azaz szüntessék meg a rendőrség közpénzből való finanszírozását

– tűzte zászlajára a George Floyd halála után útjára indult #blacklivesmatter mozgalom, amely csupán azt felejti el, hogy az állami támogatást is élvező Planned Parenthood abortuszklinika-hálózat falai között sokkal több színesbőrű baba veszti életét nap mint nap, mint ahány ember rendőri túlkapás áldozatává válik.

Amíg a liberális véleményformálók csupán a George Floyd-éhoz hasonló ritka, ám annál sajnálatosabb és elítélendő esettel foglalkoznak, elfelejtődik, hogy

a fekete életek legfőbb ellensége Amerikában nem a rendőrség, még csak nem is a koronavírus, hanem az abortusz.

A megdöbbentő tényre Alveda King, Martin Luther King Junior unokahúga hívta fel a figyelmet, aki a Civil Rights for the Unborn (a meg nem születettek jogaiért küzdő szervezet) vezetője.

Számításai szerint az abortuszt legalizáló Roe v. Wade törvény 1973-as életbelépése óta történt 61 millió terhességmegszakítás következtében mintegy 20 millió fekete bőrű kisbaba nem születhetett meg a tengerentúlon.

„New Yorkban több fekete csecsemőt abortálnak, mint ahányat hagynak megszületni”

– idézi Kinget a Lifenews.com, hozzátéve, hogy az életvédő szerint nem az a rasszizmus, ha ezt a tényt ki merjük jelenteni.

„Rasszizmus az, ha állandósítjuk ezt a fajta népirtást.”

Az amerikai népszámlálási adatok szerint a lakosság 13 százalékát teszik ki afroamerikaiak, ám az összes abortuszra lebontva döbbenetes számot kapunk:

a terhességmegszakítások 40 százaléka érinti a fekete bőrszínű kisbabákat.

A Planned Parenthood naponta 247 színes bőrű csecsemőt nem enged megszületni, úgyhogy ha a rasszizmus ellen szeretnénk felvenni a harcot, akkor talán nem a rendőrség, hanem az abortuszóriás támogatásait kéne megvonni – fogalmaz Matt Walsh konzervatív író a Dailywire hasábjain.

Véleménye szerint, ha a fekete élet igazán számítana, akkor annak a születés előtt is így kellene lennie. Arra is kitér, hogy

a rendőrség támogatásának megvonása valójában azt jelentené, hogy még több fekete élet kerül veszélybe, mint amennyit az intézkedés megmentene. Ezzel szemben az abortuszok támogatásának megvonása milliókat segítene életben maradni.

A 60 milliónál több abortuszról szólva azt is megjegyzi, hogy a feketék körében négyszer olyan nagy a terhességmegszakítás gyakorisága, sőt –

van olyan állam, ahol több fekete babát abortálnak, mint amennyi megszületik.

A beavatkozásra jelentkező nők 30 százaléka fekete – míg az aforamerikaiak csupán az össznépesség 13 százalékát teszik ki… A Planned Parenthood adatai alapján könnyedén kiszámítható, hogy a náluk elvégzett évi 330 000 terhességmegszakítás százezer fekete kisbaba halálát jelenti. A rendőrségi eljárások során évente ezer ember veszti életét: feketék, fehérek, fegyveresek és fegyvertelenek egyaránt.

A #blacklivesmatter mozgalomnak azonban nincsen életvédő szekciója. Pedig ha komolyan vesszük az általuk kitűzött célt (és végülis miért ne vennénk komolyan?), akkor a meg nem született fekete életeknek is számítania kéne. Ezeknek az anyjuk méhében lévő, védtelen kisgyereknek legalább annyira fontosnak kellene lenniük, mint George Floyd-nak – fogalmaz Matt Walsh, aki szerint az abortuszpárti mozgalmak relativizálják az emberi élet értékét.

Ha tehát valaki abortuszpárti és a #blacklivesmatter mozgalom tagja, akkor hazudik, amikor azt mondja, hogy minden fekete élet számít. Ellenkező esetben szívesen látott vendég az életvédők körében.

 

Forrás: LifenewsDailywire

További híreink

Ismét “fontos” kérdésben döntött a WHO: átnevezik a majomhimlőt, mert a név “rasszista”

Irányi Dániel

Pozitívuma is van az elszabadult rezsiáraknak – a Jobbik bezárja irodáját

Faragó Dániel

Nem jön Budapestre a magyar helyreállítási terv elfogadásának bejelentésére az Európai Bizottság elnöke

Irányi Dániel

A tartalom és a hirdetések személyre szabásához, a közösségi médiafunkciók és a forgalom elemzéséhez, ez az oldal sütiket használ. A webhelyünk használatával kapcsolatos információkat a közösségi média-, reklám- és elemző csapatunk más olyan információkkal is összehasonlíthatja, amelyeket Ön adott meg, vagy amelyeket a szolgáltatásai használatából adódóan gyűjtöttek. Elfogad Bővebben