19.7 C
Budapest
2022. október 1., szombat
Magyar Jelen
GazdaságHírekKiemelt

Ha egyszer egy üzlet beindul- a BioNTech egy év alatt százszorozta meg bevételét

Az előző évinél majdnem százszor nagyobb bevételt ért el a január-szeptemberi időszakban a BioNTech német biotechnológiai kutatóvállalat, amely a Pfizer amerikai gyógyszeripari óriáscéggel kifejlesztette az Európai Unióban elsőként engedélyezett védőoltást a koronavírus ellen – írja az MTI.

A cég beszámolója szerint 13,444 milliárd euró (4840 milliárd forint) bevételt ért el kilenc hónap alatt, szemben az egy évvel korábbi 136,9 millió euróval.

A csaknem százszoros növekedés elsősorban a koronavírus elleni vakcina bevétele miatt van.

A vállalat becslése szerint a Comirnaty nevű vakcinából a Pfizerrel közösen a év végéig 2,7 milliárd adagot gyártanak, és 2,5 milliárd adagot értékesíthetnek. Így év végéig a bevétel 16-17 milliárd euró között alakulhat, felülmúlva a korábbi előrejelzéseket.

Amerikai partnere, a Pfizer, amely a vakcina forgalmazásáért felel, a napokban 36 milliárd dollárra emelte a vakcinából befolyó bevételről szóló előrejelzését.

A bevételek további növekedését biztosra lehet venni, hiszen a cégek képviselői rendszeresen úgy nyilatkoznak, hogy félévente meg kellene ismételni az oltást,

emelett a Pfizer bejelentette, hogy tablettaként is forgalmazni kívánja az “ellenanyagot“.

(telex-Magyar Jelen)

További híreink

Népszavazással tiltaná be a “sátáni propagandát” a Mi Hazánk

Gabay Dorka

Jakab szerint nincs, Pakusza szerint viszont csak “harmadik út” van a nemzet számára

Faragó Dániel

Mi Hazánk: milliók várják a kormánytól az üzemanyagok árának mérséklését

Faragó Dániel

A tartalom és a hirdetések személyre szabásához, a közösségi médiafunkciók és a forgalom elemzéséhez, ez az oldal sütiket használ. A webhelyünk használatával kapcsolatos információkat a közösségi média-, reklám- és elemző csapatunk más olyan információkkal is összehasonlíthatja, amelyeket Ön adott meg, vagy amelyeket a szolgáltatásai használatából adódóan gyűjtöttek. Elfogad Bővebben