31.3 C
Budapest
2022. augusztus 14., vasárnap
Magyar Jelen
BűnügyHírek

Ha mindenki így járna el, “munka” nélkül maradnának az unokázók

Egy fővárosi férfi telefonhívást kapott 2019. december 12-én délután négy óra körül, a hívó azt állította magáról, hogy a férfi unokaöccse, és aznap korábban balesetet szenvedett az Üllői úton. A hívó azt is mondta, hogy a kárrendezéshez kétmillió forintra van szüksége.

A férfi közölte, hogy nála csak egymillió forint van, de egy órán belül meg tudja szerezni az összeg másik felét is. Végül abban állapodtak meg a telefonálóval, hogy délután öt órakor az állítólagos unokaöcs egyik ismerőse megy el átvenni a pénzt a férfi XVI. kerületi házához.

A „nagybácsi” gyanút fogott, és a telefonhívást követően azonnal értesítette a rendőröket, akik kimentek a helyszínre. A férfi egy borítékkal várta a telefonáló ismerősét, aki az ígért időpontban, öt órakor megérkezett; a pénznek azonban nem sokáig örülhetett, mivel a rendőrök az átadás közben tetten érték. Az elkövető megpróbált elmenekülni, de a nyomozók utolérték és elfogták.

A Budapesti Rendőr-főkapitányság XVI. kerületi Rendőrkapitányság munkatársai a 21 éves S. L. Zsoltot előállították a kerületi rendőrkapitányságra, ahol csalás bűntett gyanúja miatt gyanúsítottként hallgatták ki és – őrizetbe vétele mellett – előterjesztést tettek letartóztatásának indítványozására. A 21 éves férfi társát – aki a telefonhívást bonyolította – keresi a rendőrség, közölték honlapjukon.​

(Police.hu, fotó: Népszava)

További híreink

Határvadászok helyett biztonsági őröket keres pályázati felhívásában a rendőrség

Faragó Dániel

A nagy összeomlás kapujában – Szakács Árpád előadása a Magyar Szigeten

Faragó Dániel

Szegregáció, lemorzsolódás, hol a szülők felelőssége?

Szabó Norbert

A tartalom és a hirdetések személyre szabásához, a közösségi médiafunkciók és a forgalom elemzéséhez, ez az oldal sütiket használ. A webhelyünk használatával kapcsolatos információkat a közösségi média-, reklám- és elemző csapatunk más olyan információkkal is összehasonlíthatja, amelyeket Ön adott meg, vagy amelyeket a szolgáltatásai használatából adódóan gyűjtöttek. Elfogad Bővebben