15.6 C
Budapest
2022. szeptember 25., vasárnap
Magyar Jelen
Bűnügy

Hajléktalanok támadtak egy férfira Nyíregyházán

A Nyíregyházi Járásbíróság nyomozási bírója április 24-én a csoportosan elkövetett rablás és súlyos testi sértés bűntette miatt folyamatban lévő eljárásban elrendelte négy gyanúsított -két férfi és két nő – letartóztatását.

A megalapozott gyanú szerint

a hajléktalan gyanúsítottak április 23-án este a nyíregyházi kórház előtt ittas állapotban találkoztak a szintén hajléktalan sértettel, akit B.Zs. gyanúsított előzetes szóváltás nélkül ütlegelni kezdett.

Ezután a többi gyanúsított is bántalmazni kezdte a férfit, elvették a nála lévő 1.210 forintot, majd távoztak a helyszínről. A sértett a bántalmazás következtében 8 napon túl gyógyuló súlyos sérüléseket szenvedett.

A bíróság ülést tartott az ügyben, amin az ügyész jelenlétében távmeghallgatás útján hallgatta ki a gyanúsítottakat, akik védőikkel együtt a nyíregyházi rendőrkapitányság elkülönített helyiségében tartózkodtak. Ez alapján bíróság megállapította, hogy az 5-10 évig terjedő szabadságvesztés büntetéssel fenyegetett rablással gyanúsított személyekkel szemben – a hajléktalan életmódjukra tekintettel is – megalapozottan feltehető, hogy szabadlábon hagyásuk esetén a hatóságok elől elszöknének, elrejtőznének, a sértettet megfélemlítenék, befolyásolnák vagy egymással összebeszélnének. A gyanúsítottak közül hárman már büntetett előéletűek, ezért fennáll a veszélye annak is, hogy újabb bűncselekményt követnének el, így a bíróság elrendelte letartóztatásukat.

A végzés végleges, azt az ügyész, a vádlottak és védőik is tudomásul vették.

További híreink

Kilencven kilónyi kábítószert foglaltak le a Pest megyei rendőrök

Faragó Dániel

Több mint 50 kiló marihuána egy kamionban

Kiss Albert

Bordélyházat működtetett egy nő Budapesten

Kiss Albert

A tartalom és a hirdetések személyre szabásához, a közösségi médiafunkciók és a forgalom elemzéséhez, ez az oldal sütiket használ. A webhelyünk használatával kapcsolatos információkat a közösségi média-, reklám- és elemző csapatunk más olyan információkkal is összehasonlíthatja, amelyeket Ön adott meg, vagy amelyeket a szolgáltatásai használatából adódóan gyűjtöttek. Elfogad Bővebben