2.4 C
Budapest
2022. december 2., péntek
Magyar Jelen
BelföldKiemelt

Hamarosan az ELTE is piros-fehér szalagokba “öltözik”?

Az ELTE Állam- és Jogtudományi Karán (ÁJK) szeptember legelején alakult Jogász Sejt elnevezésű szervezet tartott kevésbé sikeres szolidaritási akciót a Színház- és Filmművészeti Egyetem hallgatói mellett. Az akció fogadtatásáról a Tűzfalcsoport egy olvasója exkluzív információkat küldött a tényfeltáró blognak egy zárt Facebook-csoportból – írta a Magyar Nemzet a blogra hivatkozva.

A Tűzfalcsoport szerint a Jogász Sejt logója szintén azt a bordó színű, ökölbe szorított kézfejet használja logóként, amelyet a Hallgatói Szakszervezet, a Szabad ország, szabad egyetem vagy a egyértelműen jelezve a kötődést a többi szervezethez a Szrgya Popovics-féle Otpor! mozgalom – olvasható a Magyar Nemzet oldalán.

A Jogász Sejt mindössze szeptember elején kezdte meg a működését, feltehetően azért jött létre, hogy a „forradalmat” az ÁJK-ra is eljuttassa. Történt ugyanis, hogy egy nap az egyetemre igyekvő hallgatók piros-fehér szalagokkal találták magukat szembe, néhány félfamentes papírlap társaságában, melyekre a Színház- és Filmművészeti Egyetem (SZFE) melletti kiállás szlogenjei voltak felirkálva.

A „szolidaritási akció”, amelyet a jelek szerint a Jogász Sejt vállalt magára, kérészéletű volt, ugyanis egy óra elteltével az egyetem gondnoka letépkedte a kompozíciót. Természetesen az akció mögött álló frissen alakult szerveződés nemtetszését fejezte ki, sirámaikat pedig megírta még a Mérce, a 24.hu és a 444.hu is. Kiemelt baloldali figyelem ahhoz képest, hogy csak pár napja működik a szervezet – írja a Magyar Nemzet a Tűzfalcsoport cikke alapján.

(hirado.hu – fotó: Népszava)

További híreink

Az ukránoknak szánt pénz nyomában

Kemény János

“A magyar föld nem eladó!” – Vagy mégis?

Kemény János

Végrehajtómaffia – Miért nincs napirenden a kar új elnökének megválasztása?

Faragó Dániel

A tartalom és a hirdetések személyre szabásához, a közösségi médiafunkciók és a forgalom elemzéséhez, ez az oldal sütiket használ. A webhelyünk használatával kapcsolatos információkat a közösségi média-, reklám- és elemző csapatunk más olyan információkkal is összehasonlíthatja, amelyeket Ön adott meg, vagy amelyeket a szolgáltatásai használatából adódóan gyűjtöttek. Elfogad Bővebben