9.4 C
Budapest
2022. május 19., csütörtök
Magyar Jelen
Gazdaság Hírek Külföld

Hamarosan engedélyezhetik az újszülöttek oltását- a Moderna, a Pfizer és a Sinopharm is felkészült-

A Moderna benyújtotta engedélyeztetésre az Európai Gyógyszerügynökséghez (EMA) 6 hónapos és 6 év közötti gyermekeknek szánt vakcinakészítményt.

A Moderna Kanadában és az Egyesült Államokban végzett klinikai tesztjébe 6700 kisgyermeket vont be, közülük 4200-an 2 és 6 év közöttiek, 2500-an 6 hónapos és 2 év közöttiek voltak

A vizsgálatok alapján robusztus neutralizáló antitestválasz jelentkezett a 6 hónapostól 6 éves korig terjedő korosztályban, miután beoltották őket a 2 dózisból álló primer oltási sorral a koronavírus elleni mRNA–1273 védőoltásból.

A cég közleménye szerint ” az eredmények nagyon kedvezőek a biztonságosság szempontjából”.

“Azt, hogy szükséges-e oltatni a gyermekeket, elsősorban a fertőzöttségi adatok fogják meghatározni. Bár most úgy tűnik, hogy véget ért a járvány, de ez egyelőre egy hiú ábránd, a korlátozások feloldása miatt akár még májusban is nőhetnek a fertőzöttségi számok, ahogy ezt látjuk New Yorkban vagy Nagy-Britanniában. Ősszel, a felső légúti megbetegedések időszakában új erőre kaphat a koronavírus, de akár jöhet egy súlyosabb panaszokat okozó variáns is” – szakértett Duda Ernő az Indexen.

Nem a Moderna az egyetlen vállalat, amely lehetőséget lát az újszülöttek beoltásában. A Pfizer és a Sinopharm még februárban benyújtotta kérelmét a legkisebbeknek számt vakcinák engedélyeztetésére.

 

További híreink

Válasz : Ukrajna kiutasítja a kijevi orosz nagykövetség vezető diplomatáját

Faragó Dániel

A bérüket követelő ukrán vendégmunkások voltak a tömegverekedés főszereplői Balatonakalinál

Szabó Norbert

Elmarad a csíksomlyói búcsú

Szabó Norbert

A tartalom és a hirdetések személyre szabásához, a közösségi médiafunkciók és a forgalom elemzéséhez, ez az oldal sütiket használ. A webhelyünk használatával kapcsolatos információkat a közösségi média-, reklám- és elemző csapatunk más olyan információkkal is összehasonlíthatja, amelyeket Ön adott meg, vagy amelyeket a szolgáltatásai használatából adódóan gyűjtöttek. Elfogad Bővebben

Magyar Jelen