1.1 C
Budapest
2022. november 29., kedd
Magyar Jelen
KiemeltKülföld

Hamarosan kasztrálhatják a nemi erőszakot elkövetőket Pakisztánban

A pakisztáni miniszterelnök, Imrán Hán támogatta azt a törvényjavaslatot, mely szerint kémiai kasztrációval kellene büntetni a nemi erőszakot elkövetőket. Már csak a parlament jóváhagyása szükséges, és a törvény jogerőre emelkedhet – írja az NDTV.

A törvénytervezet értelmében a pakisztáni rendőrség adatbázist hozna létre a nemi erőszaktevőkről és pedofilokról, akiket a profilozás mellett kémiai kasztrációval is büntetnének tettükért. Noha Imrán Hán áldását adta a törvényjavaslatra, szerinte az akasztás “megfelelőbb” büntetés lenne.

A törvénytervezetben foglaltak célja továbbá, hogy sokkal hatékonyabbá tegyék a nyomozást és az igazságszolgáltatást, illetve tartalmazza egy olyan átfogó védelmi-program kialakítását, amely arra ösztönözné az áldozatokat, hogy merjenek bejelentést tenni és tanúskodjanak, mert az állam képes megvédeni őket.

Biztosítanunk kell népünk számára a biztonságos közeget

– indokolta döntését a miniszterelnök.

Hán azután lépett a tettek mezejére, hogy Pakisztánban szeptemberben újabb rendkívül kegyetlen csoportos erőszak történt. A kormányfő akkor azt nyilatkozta, hogy legszívesebben felakasztaná az összes nemierőszakolót, ám tisztában van vele, hogy az EU és más felforgató jogvédő szervezetek e miatt olyan szankciókkal sújtanák országát, amit egyetlen felelős vezető sem vállalhat be, így marad a kémiai kasztráció.

A statisztikák szerint évente 1000 nő hal meg szexuális bűntény miatt, ennek ellenére a “jogvédők” mégis fontosabbnak érzik az erőszaktevőkért aggódást, mint az áldozatok érdekében történő szigorítások támogatását.

Fotó: EPA

További híreink

Brutális bukás a Disney újabb “sokszínű” próbálkozása

Irányi Dániel

Nem engedték be a diszkóba a “mintacsaládi hátterű, barnabőrű fiatalokat” – kiakadt a Momentum kvótaképviselője

Faragó Dániel

A Momentum útján a magyar köztársasági elnök

Irányi Dániel

A tartalom és a hirdetések személyre szabásához, a közösségi médiafunkciók és a forgalom elemzéséhez, ez az oldal sütiket használ. A webhelyünk használatával kapcsolatos információkat a közösségi média-, reklám- és elemző csapatunk más olyan információkkal is összehasonlíthatja, amelyeket Ön adott meg, vagy amelyeket a szolgáltatásai használatából adódóan gyűjtöttek. Elfogad Bővebben