20.5 C
Budapest
2022. augusztus 20., szombat
Magyar Jelen
KiemeltSport

Hamilton “sokszínűségi-befogadási egyezményt” köt a Formula 1-ben szereplő csapatokkal

A Formula 1 brit pilótája által alapított Hamilton Bizottság sokszínűségi-befogadási egyezményt javasolt a Formula 1-ben szereplő csapatoknak „az alulreprezentált társadalmi csoportok királykategóriába jutásának támogatására” – írja a Formula.hu.

A kilenc csapat közöl nyolc szolgalelkűen alá is írta a követelést, egyetlen istállónak vannak csupán kétségei.

„Nagyon közel állunk ahhoz, hogy működésbe lépjen a sokszínűségi-befogadási egyezmény. Úgy tudom, egyetlen csapat van, továbbra is ugyanaz a csapat, amely nem akarja elkötelezni magát. Előre-hátra haladunk velük, de valamilyen okból kifolyólag nem akarják. A többi kilenc csapat azonban már beleegyezett, ami igazán biztató” – mondta Hamilton a Formula.hu részvételével zajló sajtótájékoztatón Le Castellet-ben.

A Williams csapatának azonban komoly kétségei vannak az egyezménnyel kapcsolatban. Amíg ezekre a kérdésekre nem kapnak választ, nem szeretnék aláírni a nyilatkozatot. Döntésüket így indokolták:

„Párbeszédet folytattunk a Királyi Mérnöki Akadémiával még márciusban, és további információt várunk tőlük egy ilyen fontos témában, amelyhez kapcsolódóan a Williams Racingnek már most aktív programjai vannak. Arról nincsen információnk, ki írta alá és ki nem írta alá jelen állás szerint, hiszen számos hónap eltelt, mióta bármiféle kommunikáció zajlott köztünk. Amint birtokában vagyunk az említett információnak és a végleges egyezmény másolatának, át tudjuk tanulmányozni” – tudta meg a Sky a Williamstől.

Az említett akadémia úgy kapcsolódik a történethez, hogy a Hamilton Bizottság megrendelésére az intézmény folytatta le a motorsportot és a brit oktatási rendszert érintő tanulmányt, amelyben többek között olyan megállapításokra jutottak, mint az, hogy a Formula-1-es dolgozók 1 %-a fekete, derül ki a Formula.hu cikkéből.

További híreink

Az amerikai kontinensen terjed legerőteljesebben járvány

Dunai Tibor

Az éjszakai élet két ismert alakját fogta el a TEK

Dunai Tibor

Félmillió dollárért kelt el a világ első virtuális háza

Faragó Dániel

A tartalom és a hirdetések személyre szabásához, a közösségi médiafunkciók és a forgalom elemzéséhez, ez az oldal sütiket használ. A webhelyünk használatával kapcsolatos információkat a közösségi média-, reklám- és elemző csapatunk más olyan információkkal is összehasonlíthatja, amelyeket Ön adott meg, vagy amelyeket a szolgáltatásai használatából adódóan gyűjtöttek. Elfogad Bővebben