17.2 C
Budapest
2022. július 6., szerda
Magyar Jelen
Belföld Hírek Sport

Három a magyar igazság- rekordszámú hazai versenyző az idei körversenyen

Azt már január óta tudjuk, hogy Valter Attila ott lesz a Budapestről rajtoló Girón, szerdán pedig az is kiderült, hogy a kiváló tavaszának köszönhetően Peák Barna ugyancsak bekerült a Wanty keretébe. És bár a csapata ezt még nem jelentette be hivatalosan, gyakorlatilag biztosra mondható, hogy Fetter Erik (Eolo-Kometa) is indul a Girón.

„Előzetesen azt mondtam, még a Tour of the Alps közben is, hogy nekem nem kell az összetettre mennem, mert a csapat sem úgy épül majd fel, egyedül pedig senki nem vág neki a versenynek ilyen céllal. Úgy érzem, hogy fejlődtem és erősebb is vagyok, mint tavaly, de ha újra a legjobb 15 között lehetnék, vagy szakaszt tudnék nyerni, akkor inkább a szakaszt választanám. Viszont picit átértékeltem a helyzetemet az Alps után, mert ha ennyire jól megy, és minden nap tudok teljesíteni, akkor a top10 sem irreális, az meg ismét egy másik helyzet. Szerintem meg kell próbálnom az összetettel is foglalkozni, ameddig jól megy. Ha ez esetleg elúszik, vagy nem kapok elég segítséget hozzá, akkor jöhetnek a szakaszok”  – nyilatkozta a tavaly még az összetettet is vezető Valter Attila.

Valter a harmadik nagy körversenyére készül, először 2020-ban indult a Girón, még a CCC versenyzőjeként. Tavaly már az FDJ színeiben vett részt az olasz körön, ahol 3 napig viselte a rózsaszín trikót, és végül a 14. helyen zárt összetettben.

A kerékpáros körversenyt több mint 800 millió néző követi világszerte. A Giro d’Italia sajátja, hogy az első három szakaszt gyakran Olaszországon kívül rendezik. 2022-ben ez Magyarország lett, a rajongók így testközelből figyelhetik a világ legjobbjait. A Grande Partenza május 6-án a Hősök terén kerül megrendezésre.

 A 2022-es Giro d’Italia magyarországi szakaszai a következőek:
    
1. szakasz, május 6., péntek: Budapest-Visegrád, 195 km
2. szakasz, május 7., szombat: Budapest, 9,2 km, időfutam
3. szakasz, május 8., vasárnap: Kaposvár-Balatonfüred, 201 km

(eurosport)

 

További híreink

Meghalt 6 beteg és 3713-ra emelkedett a fertőzöttek száma Magyarországon

Dunai Tibor

Orbán Viktor: szerdától nyithatnak az üzletek, és újraindulhatnak a szolgáltatások

Varga Lilla

Leütött és megtaposott egy bírót az orosz válogatott volt csapatkapitánya

Dunai Tibor

A tartalom és a hirdetések személyre szabásához, a közösségi médiafunkciók és a forgalom elemzéséhez, ez az oldal sütiket használ. A webhelyünk használatával kapcsolatos információkat a közösségi média-, reklám- és elemző csapatunk más olyan információkkal is összehasonlíthatja, amelyeket Ön adott meg, vagy amelyeket a szolgáltatásai használatából adódóan gyűjtöttek. Elfogad Bővebben

Magyar Jelen