3 C
Budapest
2022. december 9., péntek
Magyar Jelen
Külföld

Háromszáz migránst fogad be Leszboszról egy olasz katolikus segélyszervezet

Mintegy háromszáz migránst fogad be a görögországi Leszbosz szigetéről a Sant’Egidio Közösség – ezt maga a katolikus segélyszervezet közölte kedden.

A Sant’Egidio tudatta, hogy megállapodást ír alá az olasz belügyminisztériummal, hogy lehetővé tegyék a menedékkérők befogadását.

A szervezet közleménye szerint olyan 18 hónapos program keretében fogják gondját viselni az érintetteknek, amelyben “a családok, valamint a legkiszolgáltatottabb helyzetben lévők, köztük a kísérő nélküli gyerekek élveznek elsőbbséget”.

A Leszbosz szigetén található, túlzsúfolt móriai tábor két héttel ezelőtti leégése óta nyomás nehezedik az európai országokra a segítségnyújtás miatt. A tűz miatt 12 ezer ember maradt fedél nélkül. Néhány EU-tagállam már ígéretet tett arra, hogy befogad migránsokat, a legtöbbet Németország vállalta, amely 1553 ember befogadására tett ígéretet.

(Forrás: MTI – Fotó: illusztráció/theguardian.com)

További híreink

Nyugat-Európában ma már teljesen általánosak a brüsszelihez hasonló zavargások

Horváth Tamás

Migránsok lövöldöztek a magyar-szerb határ közelében (+VIDEÓ)

Magyar Jelen

Önsorsrontás felsőfokon: anyagilag kiváló üzlet kiskorú migránst befogadni Franciaországban

Magyar Jelen

A tartalom és a hirdetések személyre szabásához, a közösségi médiafunkciók és a forgalom elemzéséhez, ez az oldal sütiket használ. A webhelyünk használatával kapcsolatos információkat a közösségi média-, reklám- és elemző csapatunk más olyan információkkal is összehasonlíthatja, amelyeket Ön adott meg, vagy amelyeket a szolgáltatásai használatából adódóan gyűjtöttek. Elfogad Bővebben