20.5 C
Budapest
2022. augusztus 20., szombat
Magyar Jelen
HírekKiemeltKülföld

Hat hónap letöltendőt kapott egy “maszkbűnöző” Írországban

Hat hónap letöltendő és további hat hónap felfüggesztett börtönbüntetésre ítéltek Írországban egy idős nőt, amiért több alkalommal nem tett eleget a koronavírus-járvány miatt elrendelt maszkviselési kötelezettségnek – adta hírül az Irish Mirror című ír napilap nyomán az MTI.

Az ítélet értelmében a 66 éves Margaret Buttimer azonnali hatállyal bevonult a büntetésvégrehajtó intézetbe. Már a karácsonyi ünnepeket is rácsok mögött töltötte.

Az indoklás szerint Buttimer sorozatosan szegte meg a maszkviselésre vonatkozó szabályokat, legutóbb november 17-én, amikor fedetlen arccal ment be egy étterembe, és többszörös felszólítás ellenére sem volt hajlandó távozni.

A tárgyaláson Buttimer ártatlannak vallotta magát, a bírónak pedig azt mondta, nincs meggyőződve a maszkviselés hasznosságáról.

További híreink

Meghalt Nagy Szilvia, a Pride elnöke

Dunai Tibor

Ellentüntetők a Mi Hazánk monori demonstrációján

Irányi Dániel

Feltérképezik a műanyagszennyezést a Tisza teljes hosszában

Dunai Tibor

A tartalom és a hirdetések személyre szabásához, a közösségi médiafunkciók és a forgalom elemzéséhez, ez az oldal sütiket használ. A webhelyünk használatával kapcsolatos információkat a közösségi média-, reklám- és elemző csapatunk más olyan információkkal is összehasonlíthatja, amelyeket Ön adott meg, vagy amelyeket a szolgáltatásai használatából adódóan gyűjtöttek. Elfogad Bővebben