12.1 C
Budapest
2022. május 20., péntek
Magyar Jelen
Kiemelt Kultúra

“Havas Kárpáttól kéklő Adriáig” – erdélyi körúton járt a Mi Hazánk

A Mi Hazánk megalakulása óta kiemelt figyelmet fordít azokra a magyarokra, akik jelenleg az ország határain kívül élnek. A pandémia alatt a személyes kapcsolattartás ellehetetlenült, idén nyárra viszont Szabadi Istvánnak, a Mi Hazánk pártigazgatójának már volt lehetősége Erdélybe utazni.

Szabadi István augusztusban töltött el néhány napot Erdélyben, ezalatt a Partiumban és Székelyföldön is számos határon túl élő hazafival találkozott.

A Mi Hazánk politikája iránt Erdélyben is egyre többen érdeklődnek, köszönhetően a párt helyi szervezőjének Komlódi Lórándnak, aki sok háttérbeszélgetésen személyesen is részt vett.

Csíkszeredán a Mi Hazánk
Farkaslaka látképe

A kapcsolatteremtő, toborzó jellegű körúton a pártpolitika mellett szó esett a magyarság jövőjét meghatározó társadalmi, gazdasági és kulturális kérdésekről is. A pártigazgató Székelyudvarhelyen a Nemzetközi Tatárjárás konferenciára is ellátogatott.

Szabadi István megerősítette, hogy a radikális párt minden olyan törekvésben támogatni fogja az Erdélyben élő magyar közösséget, amelyet ők maguk fogalmaznak meg a helyi önszerveződő csoportokkal együtt.

Kézdivásárhelyen éppen ezért került sor a két székely hazafival való találkozásra. A méltatlanul meghurcolt Beke Istvánt és Szőcs Zoltánt korábban terrorizmus vádjával ítélték el, történetük mára az egész Kárpát-medencében a magyar megmaradásért való küzdelem szimbólumává vált.

A Mi Hazánk tagjai és szimpatizánsai Papp Tamás kezdeményezésére adományt gyűjtöttek számukra, melynek átadására most kerülhetett sor a Gábor Áron szobor előtt.

Az adomány egészen biztosan jó helyre került, hiszen annak egy részéből Márton Áron püspök boldoggá avatását segítik majd a székely vármegyések.

 

További híreink

Elindult a 1357-es adományvonal és a segitunkegymasnak.hu

Dunai Tibor

Közösen emlékezett meg Trump és Putyin a második világháború végén az Elba folyónál történt találkozóról

Kemény János

Ötször annyi gyermek halt meg a lezárások miatt, mint a koronavírus következtében

Irányi Dániel

A tartalom és a hirdetések személyre szabásához, a közösségi médiafunkciók és a forgalom elemzéséhez, ez az oldal sütiket használ. A webhelyünk használatával kapcsolatos információkat a közösségi média-, reklám- és elemző csapatunk más olyan információkkal is összehasonlíthatja, amelyeket Ön adott meg, vagy amelyeket a szolgáltatásai használatából adódóan gyűjtöttek. Elfogad Bővebben

Magyar Jelen