16.9 C
Budapest
2021. szeptember 27., hétfő
Magyar Jelen
Bűnügy

Henteskéssel a kezében támadt a rendőrőrsre egy férfi Jászapátin

Két és fél év börtönbüntetésre ítélték másodfokon azt a férfit, aki másfél évvel ez előtt egy késő őszi délutánon, ittasan, henteskéssel a kezében ütötte és rugdosta a Jászapáti Rendőrőrs kapuját, miközben ordibálva szidalmazta és megöléssel fenyegette a bent tartózkodó  rendőröket.

Az eset 2018. november 27-én a nyolcezer lakosú Jász-Nagykun-Szolnok megyei városban, Jászapátin történt. A büntetett előéletű férfi a barátaival italozott, majd ebéd után, egy 18 cm pengehosszúságú henteskéssel a kezében, gyalog az egyik ismerőséhez indult. Útközben, a helyi rendőrőrs épületéhez érve  azonban új ötlete támadt.

Ütni, rugdosni kezdte a rendőrség kapuját, többször felkapaszkodott a kerítésre és azt kiabálta „engedjetek be, itt van nálam a kés, leszurkálom az összes rendőrt, kivégezlek titeket”, „nyissátok ki a kaput, ti kutyák, bemegyek és legyilkollak titeket”, „ha bejutok, megöllek titeket”.

A dühöngő férfit a barátai próbálták visszatartani. Egyiküknek végül sikerült elvenni tőle a kést. A rendőrök  pedig megfékezték és őrizetbe vették, de a rendőri intézkedés alatt is kiabálva szidta és fenyegette őket.

Az ügyben 2019. március 20-án emelt vádat a Jászberényi Járási Ügyészség. A Jászberényi Járásbíróság öt tárgyalást tartott, majd 2019. december 2-án ítéletet hozott. A férfit garázdaság bűntette és 6 rendbeli zaklatás vétsége miatt 2 év 6 hónap börtönre ítélte és 3 évre eltiltotta a közügyektől.

Az ügyészség tudomásul vette az ítéletet. A vádlott és védője azonban elsődlegesen felmentésért,  másodsorban enyhítésért fellebbezett, így az ügy másodfokon, a Szolnoki Törvényszéken folytatódott, ahol  nemrég jogerősen lezárult. A Szolnoki Törvényszék 2020. április 2-án meghozott másodfokú döntésében az elsőfokú bíróság törvényes és megalapozott ítéletét helybenhagyta.

(Képünk illusztráció)

További híreink

Fertőtlenítőszer hamisítókat fogtak el a rendőrök

Dunai Tibor

Nem csak elektronikai hulladékot, de névre szóló leveleket is kidobott az illegális szemetelő

Irányi Dániel

Külföldről hozott heroin eladásából éltek királyok módjára

Irányi Dániel

A tartalom és a hirdetések személyre szabásához, a közösségi médiafunkciók és a forgalom elemzéséhez, ez az oldal sütiket használ. A webhelyünk használatával kapcsolatos információkat a közösségi média-, reklám- és elemző csapatunk más olyan információkkal is összehasonlíthatja, amelyeket Ön adott meg, vagy amelyeket a szolgáltatásai használatából adódóan gyűjtöttek. Elfogad Bővebben

Magyar Jelen