0.3 C
Budapest
2022. január 18., kedd
Magyar Jelen
Bűnügy Kiemelt

Hetedik osztályos 16 éves “fiatal” terrorizálta tanárát egy 14 éves osztálytársa segítségével

Közfeladatot ellátó személy elleni erőszak miatt nyújtott be vádiratot a Kaposvári Járási Ügyészség azokkal az általános iskolai diákokkal szemben, akik közül az egyik fiú levette a maszkját, majd közel hajolt a tanárnőjéhez és szándékosan ráköhögött, míg a társa égő öngyújtót tartott a pedagógus arca elé és úgy szidalmazta.

A 14 és 16 éves elkövetők évismétlőként kerültek a Nagyatádhoz közeli település általános iskolájának hetedik osztályába, ahol az intézmény házirendjét folyamatosan megszegték, és félévkor több tantárgyból is bukásra álltak.

A két diák tavaly novemberben matematika órán felállt és engedély nélkül kifelé indult a teremből. Az asztalánál ülő tanárnő ezért rájuk szólt, azonban ők nem ültek vissza helyükre, hanem visszaszóltak, trágár szavakkal illették, majd az asztalához léptek úgy, hogy a tanárnő ne tudjon az asztal mögül kimenni.

A 14 éves tanuló ekkor a tanárnő arcához közel hajolva levette maszkját és többször a pedagógusra köhögött azzal fenyegetve, hogy most megfertőzi. A másik terhelt eközben trágár szavakkal szidta a tanárnőt, majd elővette öngyújtóját, meggyújtotta és az égő lánggal a nő arcához közelített.

Mivel a két diák elállta a tanárnő útját, ezért egyik osztálytársuk kért segítséget az iskolaőrtől. Az ügyészség felfüggesztett szabadságvesztést kért az elkövetőkre arra az esetre, ha az előkészítő ülésen beismerik a bűnösségüket.

Kiemelt képünk illusztráció

További híreink

82 év után újra felhúzták a magyar lobogót Dunaszerdahelyen

Kemény János

Megtalálták az Ibiza-botrány eredeti kép- és hangfelvételeit

Dunai Tibor

Egy dunaföldvári cég akár 360 ezer forintot is fizetne a dolgozóinak az oltásért

Irányi Dániel

A tartalom és a hirdetések személyre szabásához, a közösségi médiafunkciók és a forgalom elemzéséhez, ez az oldal sütiket használ. A webhelyünk használatával kapcsolatos információkat a közösségi média-, reklám- és elemző csapatunk más olyan információkkal is összehasonlíthatja, amelyeket Ön adott meg, vagy amelyeket a szolgáltatásai használatából adódóan gyűjtöttek. Elfogad Bővebben

Magyar Jelen