7.1 C
Budapest
2021. december 2., csütörtök
Magyar Jelen
Hírek Kiemelt

Hétfőtől sűrűbben közlekednek a Volánbusz helyi járatai

A koronavírus-járvány miatt hétfőtől sűrűbben járnak a helyi járatok azokban a megyei jogú városokban, ahol a Volánbusz biztosítja a menetrend szerinti közlekedést.

A mintegy 2800 kilométerrel nagyobb teljesítmény tehermentesíti a munkanapok legzsúfoltabb időszakait – áll a közleményben.

Mint írták, az intézkedés 16 településen több mint egymillió lakost érint.

A szerdától hatályos, járatsűrítési tervet szorgalmazó kormányrendeletre válaszul a társaság megnövelt kapacitással, sűrűbben közlekedő járatokkal áll az utasok rendelkezésére Békéscsabán, Dunaújvárosban, Egerben, Érden, Győrben, Hódmezővásárhelyen, Nagykanizsán, Nyíregyházán, Salgótarjánban, Sopronban, Szegeden, Székesfehérváron, Szekszárdon, Szolnokon, Szombathelyen és Zalaegerszegen.     

Ismertették: munkanapokon a megszokottnál 330 járattal állítanak többet forgalomba, illetve számos további járaton “szóló járművek” helyett nagy kapacitású csuklós autóbuszok közlekednek. Egyes nagy foglalkoztatókhoz is pluszjáratokat állítanak forgalomba – fűzték hozzá.

A Volánbusz kéri utasait, hogy tartsák be a közegészségügyi előírásokat, és ne feledjék, hogy a maszk használata nemcsak az autóbuszokon, hanem azon állomási és megállóhelyi helyiségekben is kötelező, ahol az utasok a felszállás előtt vagy után tartózkodnak – közölte az MTI.

A változásokról ITT találnak további információkat.

Akik nem viselnek maszkot, kizárhatók az utazásból, és 8 ezer forint pótdíj fizetésére kötelezhetők – emlékeztettek.

(Fotó: illusztráció/Volánbusz)

További híreink

A csíksomlyói búcsúnak igazodnia kell a körülményekhez

Dunai Tibor

Az ukrán Burisma esete Joe Biden fiával

Gabay Dorka

Előállítottak öt gárdistát a tegnapi felvonulás után

Kiss Albert

A tartalom és a hirdetések személyre szabásához, a közösségi médiafunkciók és a forgalom elemzéséhez, ez az oldal sütiket használ. A webhelyünk használatával kapcsolatos információkat a közösségi média-, reklám- és elemző csapatunk más olyan információkkal is összehasonlíthatja, amelyeket Ön adott meg, vagy amelyeket a szolgáltatásai használatából adódóan gyűjtöttek. Elfogad Bővebben