18.3 C
Budapest
2022. május 21., szombat
Magyar Jelen
Belföld Kiemelt

Hétszázötvenezer forintért vett meg egy céget Rogán új apósa

A cégbíróságon fellelhető dokumentumok szerint Rogán Antal új feleségének apja hétszázötvenezer forintért szerezte meg egy nyíregyházi mezőgazdasági szaktanácsadó vállalkozás negyedét, ami nem sokkal korábban 2,232 milliárd forintot kapott mezőgazdasági szaktanácsadásra az uniós finanszírozású vidékfejlesztési programból – tudta meg a 24.hu.

Ezzel az összeggel a Ductus Szaktanácsadó és Oktató Kft. nyerte el a legtöbb erre a célra biztosított támogatást a 14,1 milliárd forintos keretből. Az minden bizonnyal pusztán a véletlen műve, hogy a cég Rogán Antal új apósának, a dédestapolcsányi Obrusánszki Zsoltnak az érdekeltségébe tartozik.

Nem volt elegendő önrész 

Elvileg a támogatás megszerzéséhez a cégnek 165 millió forint önrészt kellett volna biztosítania, a Ductus Szaktanácsadó és Oktató Kft. azonban mindössze 47 milliós tőkével rendelkezett. A cég “szerencséjére” azonban az állami kézben lévő Budapest Bank besegített egy 315 millió forintos kölcsönnel, így a Kft. megkaphatta a jól megérdemelt támogatást.

A történet bizonyára nem áll semmiféle összefüggésben azzal, hogy bank vezérigazgató-helyettese Puskás András, Rogán Antal régi bizalmasa.

A Budapest Bank ott segít, ahol tud

Rogánék korábban is kapcsolatba kerültek a Budapest Bankkal. Pár héttel Rogán harmadik esküvője előtt a miniszter új családja hatalmas összegekért vásárolt földet. Egészen pontosan 1,66 milliárd forint értékben, négy amerikai-magyar állampolgártól. A család azonban mindössze 83,2 millió forinttal (a vételár 5%-a) rendelkezett.

Ekkor fordultak a Budapest Bankhoz, ahonnan 1,58 milliárd forintos “termőföldvásárlási kölcsönt” kaptak.

A Budapest Bank is tagja annak a Mészáros Lőrinc körül szerveződő bankholdingnak, aminek a létrehozását a kormány nemzetstratégiai jelentőségűnek nyilvánított.

További híreink

A Mars mintáit néhány év múlva már a Földön lehet vizsgálni

Szabó Norbert

Tagok legyünk, vagy szabadok?

Faragó Dániel

Nem vicc! A koronavírus miatt drasztikusan javult a levegőminőség Kínában

Kiss Albert

A tartalom és a hirdetések személyre szabásához, a közösségi médiafunkciók és a forgalom elemzéséhez, ez az oldal sütiket használ. A webhelyünk használatával kapcsolatos információkat a közösségi média-, reklám- és elemző csapatunk más olyan információkkal is összehasonlíthatja, amelyeket Ön adott meg, vagy amelyeket a szolgáltatásai használatából adódóan gyűjtöttek. Elfogad Bővebben

Magyar Jelen