8.6 C
Budapest
2021. október 23., szombat
Magyar Jelen
Kiemelt Vélemény

Hogyan védi a Fidesz a gyerekeket?

Zajlik a vita az új gyermekvédelmi törvény kapcsán. Az ellenzék liberális része Brüsszellel karöltve homofóbiát kiált, míg a kormány népszavazással kívánja legitimálni a nagy port kavart rendelkezést. Nézve az eseményeket egyvalami nyilvánvaló: ez a színjáték mindenről szól, csak pont a gyermekek védelméről nem.

A szóban forgó 2021. évi LXXIX. törvény kimondja, hogy “tilos tizennyolc éven aluliak számára pornográf, valamint olyan tartalmat elérhetővé tenni, amely a szexualitást öncélúan ábrázolja, illetve a születési nemnek megfelelő önazonosságtól való eltérést, a nem megváltoztatását, valamint a homoszexualitást népszerűsíti, jeleníti meg.”

Az új jogszabály tehát megtiltja többek között azt, hogy egy felnőtt hozzáférést biztosítson kiskorúaknak homoszexualitást bemutató videofelvételekhez, vagy éppen az ilyen irányultságot népszerűsítse közöttük.

Azt azonban a jogszabály nem tiltja meg, hogy ugyanaz a felnőtt személy rávegyen egy- akár vele egynemű – kiskorút arra, hogy közösüljön vele. Magyarországon ugyanis 2012 óta az azonos neműek esetén is 14 év a beleegyezési korhatár.

“Hagyják békén a gyerekeinket” – mondta Orbán Viktor azt követően, hogy Dúró Dóra, a Mi Hazánk elnökhelyettese megsemmisített egy lmbtqstb propagandakiadványt. Árulkodó, hogy a covid- vakcinák tekintetében már szavakban sem foglal el ilyen álláspontot a “gyermekvédő” kormány. A kísérleti oltásokat, melyekért egyetlen gyártó sem vállal semmilyen formában felelősséget, már minden 12 év feletti gyermek megkaphatja, noha tudvalevő, hogy rájuk a vírus gyakorlatilag nem veszélyes, ellentétben az oltások ismert és még fel nem tárt rövid – és hosszútávú mellékhatásaival. 
A parlamenti frakcióval rendelkező pártok közül a gyermekek oltását senki nem utasítja el. Korábban már írtunk róla, hogy egyedül a Mi Hazánk ellenzi a kiskorúak beoltását, az oltási igazolványok diszkriminatív használatával együtt (szerkesztő megjegyzése). 

Mi Hazánk: “Elég volt a gyerekek oltásából!”

A deviancia normalizálása

Az Európai Parlament 1998-as határozatában elmarasztalta Magyarországot, amiért a magyar jogrend különbséget tett nemi irányultság szerint. Az azonos neműek közötti szexuális kapcsolat beleegyezési korhatárát ugyanis 18. évben állapította meg az akkori Btk., valamint “fajtalanság” címén büntetni rendelte a korhatárt figyelembe nem vevő felnőtteket. Ezzel harmonizálva az Alkotmánybíróság 2002- ben alkotmányellenesnek minősítette a Törvénykönyv erről szóló 109. szakaszát, az Orbán- kormány pedig 2012-ben az új Btk. megalkotásakor már a “toleráns” elveknek megfelelően 14. évben állapította meg az azonos neműek esetében is a beleegyezési korhatárt.

Védelem helyett képmutatás

A Fidesz az új gyermekvédelmi törvénnyel ismét a “családbarát” politizálás szerepében tetszeleg. A kormány előszeretettel hangsúlyozza határozott fellépését a pedofília ellen (noha két évvel korábban a fideszes képviselők még simán leszavazták Dúró Dóra Mi Hazánk- os képviselő ugyanilyen tartalmú törvényjavaslatát), de ez a határozott fellépés szokás szerint öncélú és felemás lett. A jelenlegi szabályozás szerint ugyanis az súlyosan büntetendő, ha egy 50 éves felnőtt közösül egy 14. életévét még pár nap híján be nem töltött gyerekkel, de ha ugyanez az ember vár még egy hetet, akkor a törvény teljes jóváhagyásával csábíthatja el ugyanazt a gyereket és élhet vele akár naponta nemi életet, ez ugyanis már teljes mértékben belefér a “családbarát, gyermekvédő” gondolkodásba. Ez a gyermek a kormány szemében tehát hirtelen alkalmassá lett arra, hogy érett módon mérlegelje döntése súlyát, ráadásul nemcsak a normális, ellenkező nemű együttlét, hanem az azonos nemű felnőttel való szexuális kapcsolatok terén is. Ugyanez a kiskorú azonban a Fidesz szerint még nem elég érett ahhoz, hogy megnézzen egy olyan filmet, amiben a homoszexualitást bemutató jelenet van. Könnyen belátható, hogy itt súlyos következetlenség, hovatovább képmutatás van a szabályozásban. A most hozott pedofilellenesnek és gyermekvédelminek mondott törvény is annyit fog érni, amenyit betartanak belőle. A törvény előtt a 19 ezer pedofil felvétellel lebukó Kaleta Gábornak 500 ezres bírságot kellett fizetnie, a törvény megszületése után pedig alig telt el néhány hónap és Pécs belvárosában a felvonuláson ugyanúgy kiskorúak is láthatták a deviáns kisebbség viselkedését, mint azelőtt. A Mi Hazánk feljelentést is tett az ügyben, így most kiderülhet, hogy a kormány mennyire gondolta komolyan ezt az egészet.

Gyerekek a pécsi Pride-on – a Mi Hazánk feljelentést tett (videó)

Ki nevelje a gyereket

A törvény implicit módon különbséget tesz a heteroszexualitás és a homoszexualitás között, hiszen csak ez utóbbi megjelenítését  tiltja meg kiskorúak részére. Amit viszont a kormány nem mer- vagy nem akar- nyíltan kimondani, az a normalitás és a deviancia közti különbségtétel szükségessége a gyermekek és a szexualitás viszonyát tekintve. Ehelyett a vállalt különbségtétel helyett szokás szerint elkenik a felelősséget és szülőkre mutogatnak, mondván, azok dolga a gyermeknevelés, ezért nem szabad másnak beleszólni a gyerekek szexuális fejlődésébe. Ezzel máris kész a gumicsont és lehet vitatkozni vérre menően azon, hogy ki nevelheti és ki nem nevelheti a gyermekeket.
Ne dőljünk be ennek az “oszd meg és uralkodj” elvnek, hiszen szó sincs itt ellentétről: a szülőknek és társadalomnak egymást segítve kell felnevelniük a következő nemzedéket!
Egy valóban nemzeti és családbarát gyermekvédelem célja az, hogy gyermekekből egészséges lelkületű és szexualitású, lehetőleg hetoroszexuális irányultságú fiatal felnőttek legyenek.
Hiszen minden jóérzésű szülő rendezett családi életet szeretne a gyermekének, és unokákat magának, akik ebben a családban nőnek fel, ez pedig a heteroszexuális kapcsolatok révén valósulhat meg. Ugyanez a társadalom és a nemzet érdeke is, hiszen a megmaradásunkhoz az apák, anyák és az ő közös gyermekeik által alkotott családok támogatása, erősítése a legoptimálisabb út. A Fidesz ezeket a gondolatokat nem meri sem kimondani, sem képviselni.

Valódi gyermekvédelem 

A gyermekvédelmi törvény – mely tudvalevőleg a 18 év alattiakra vonatkozik -akkor lenne valóban családbarát és a jogharmonizáció elvével egyező, ha a kormány az azonos neműek beleegyezési korhatárát visszaemelné 18 évre. Ezzel ugyanis valóban védett státuszba kerülnének a fiatalkorúak, akik “fokozottabban lehetnek kitéve a szexuális rendellenességekre irányuló ösztönzésnek, csábításnak, és éppen belátási képességük csökkent volta, tapasztalatlanságuk, befolyásolhatóságuk miatt nem tudnak még felelősségteljesen dönteni, hogy vállalják-e az ezzel járó kockázatokat” – ahogy arra különvéleményében Dr. Strausz János alkotmánybíró is rámutatott.
Ezt a Fidesz természetesen nem fogja megtenni, hiszen már éppen elég feladat nekik elhárítani a mostani “homofób” vádakat is, ennél több támadás elviseléséhez pedig olyan erős elköteleződés lenne szükséges a magyar társadalom és a családok irányába, amelyet náluk hiába is keresnénk.
Felemelhetnék a heteroszexuális kapcsolat esetében is a beleegyezési korhatárt 18. évre, azonban ez is problémás lenne számukra. A homofóbia vádjától ugyan talán így megszabadulnának, de ezzel kriminalizálnák a szavazóbázisuk azon részét, amely a tinédzserkori “gyermekvállalásból” űz sportot és jut pénzkeresethez. Így a Fidesz azt fogja tenni a gyermekvédelmi törvény, a beleegyezési korhatár, és a családbarát irányelvek ellentétének feloldása érdekében, amit ilyenkor szokott. Semmit.

Halász GézaA Mi Hazánk családjogi szakpolitikusa és képviselőjelöltje,
a Férfihang Civil Társaság alelnöke

Nyitókép: Raphael Kessler / Hans Lucas / AFP

További híreink

Kiraboltak egy 15 éves fiút, majd arra kényszerítették, csókolja meg a cipőjüket

Irányi Dániel

Fejbe rúgta a fiút, majd kirabolta – az ágyneműtartóban kapták el a rendőrök

Szabó Norbert

Ukrán repülő – Iráni biztosítótársaságok nem hajlandóak kártérítést fizetni

Dunai Tibor

A tartalom és a hirdetések személyre szabásához, a közösségi médiafunkciók és a forgalom elemzéséhez, ez az oldal sütiket használ. A webhelyünk használatával kapcsolatos információkat a közösségi média-, reklám- és elemző csapatunk más olyan információkkal is összehasonlíthatja, amelyeket Ön adott meg, vagy amelyeket a szolgáltatásai használatából adódóan gyűjtöttek. Elfogad Bővebben

Magyar Jelen