3 C
Budapest
2022. december 1., csütörtök
Magyar Jelen
Bűnügy

Hokedlivel vakította meg a védekezésre képtelen ivócimboráját

Kiskunhalasi Járási Ügyészség minősített súlyos testi sértés bűntette miatt vádat emelt egy férfi ellen, aki 2019 májusában egy Kiskunhalashoz közeli községben közös italozás után egy hokedlivel úgy megverte védekezésre képtelen barátját, hogy egyik szemére megvakult.

A vádirat szerint a vádlott mintegy három – négy éve ismerte meg az ügy sértettjét, akivel baráti kapcsolatba kerültA vádlott 2019. május 18-án reggel egy Kiskunhalashoz közeli községben egy kocsmában italozott a sértettel, majd a sértett mintegy másfél óra után hazament.

A vádlott kilenc óra körül erősen ittasan a sértett lakóhelyére ment. A házban ezután egy jelentéktelen nézeteltérés miatt a vádlott felkapta a konyhában lévő hokedlit és azzal négyszer-ötször nagy erővel ivócimborája fejére ütött. A sértett a kezeit maga elé tartva megpróbált védekezni, majd a lakásból kimenekülve igyekezett segítséget hívni. Eközben az utána lépő vádlott a bejárati ajtó előtt lévő udvari lépcsőről lelökte őt, amitől a sértett a földre esett, vádlott pedig elhagyta a helyszínt.

A sértett a bántalmazás miatt a fején több repesztett és zúzódásos sérülést szenvedett, a bal szemgolyóján is zúzódás keletkezett, amitől erre a szemére teljesen és véglegesen megvakult. A sértett férfi a hosszabb ideje tartó italozó életmódja és betegségei miatt az erőszakos támadással szemben nem volt képes megvédeni magát.

A szabadlábon védekező vádlottat a járási ügyészség védekezésre képtelen személy sérelmére, maradandó fogyatékosságot okozva elkövetett súlyos testi sértés bűntettével vádolja. A vádlott bűnössége kérdésében a Kiskunhalasi Járásbíróság fog dönteni.

További híreink

17 éves és már koponyatöréssel küldte kórházba éjszakai vitapartnerét

Kiss Albert

Volt egy kis szóváltás, feszítővassal, súlyos sérülésekkel

Kiss Albert

„Szállj ki te rohadék, itt fogsz megdögleni” – útonállók ellen emeltek vádat

Szabó Norbert

A tartalom és a hirdetések személyre szabásához, a közösségi médiafunkciók és a forgalom elemzéséhez, ez az oldal sütiket használ. A webhelyünk használatával kapcsolatos információkat a közösségi média-, reklám- és elemző csapatunk más olyan információkkal is összehasonlíthatja, amelyeket Ön adott meg, vagy amelyeket a szolgáltatásai használatából adódóan gyűjtöttek. Elfogad Bővebben