3 C
Budapest
2022. december 1., csütörtök
Magyar Jelen
Külföld

Húszezer vendégmunkást helyzetek karanténba Szingapúrban

Két hatalmas kollégiumban helyeztek karanténba Szingapúrban mintegy húszezer vendégmunkást, akik attól tartanak, hogy a szűkös és koszos szálláshelyük hamarosan a koronavírus-járvány melegágyává válik.

A helyi hatóságok vasárnap szigetelték el a külvilágtól a jobbára Bangladesből és más dél-ázsiai országokból is származó munkásokat, miután legalább 90 fertőzéses esetet velük hoztak összefüggésbe.

A kormány indoklása szerint erre azért volt szükség, hogy megakadályozzák a vírus még nagyobb elterjedését a városállamban, ahol a héten iskolákat és hivatalokat zárnak be a fertőzések megugrása miatt.

A hatóságok azt állítják, intézkedtek, hogy a bentlakók között minél kevesebb legyen az érintkezés, megkapják a fizetésüket, kapjanak ételt és orvosi ellátást.

Az intézkedést azonban emberi jogi csoportok és mások is bírálják, mondván, ezzel hátrányos megkülönböztetés éri a vendégmunkásokat, és nő annak az esélye, hogy az egészségesek is elkapják a kórt.

A Reuters hírügynökség helyszíni beszámolója szerint a kollégium előtt hat rendőrautó áll, felállítottak egy rendőrségi sátrat a bejáratnál, több mentős és védőálarcos ember hordta ki a szemetet az épületből műanyag tartályokba.

Alex Au, a vendégmunkások jogait védő TWC2 nevű csoport alelnöke szerint az, ami a két kollégiumban történik, csak a jéghegy csúcsa, és amikor így összezsúfolnak embereket, az elszigeteléstől és a társas távolságtartásról szóló szlogenek hasztalanok.

A helyi hatóságok a fertőzések megugrása miatt otthonmaradásra szólították fel az embereket, és arra kérték őket, hogy ha halaszthatatlan dolguk van, például bevásárolnak, ne csoportosuljanak, és tartsák meg egymás között az egyméteres távolságot.

A hatóságok fogadkoznak, hogy a kollégiumokban is megteszik a szükséges óvintézkedéseket, a többi között csökkentik a zsúfoltságot.

A Johns Hopkins Egyetem legfrissebb összesítése szerint az 5,6 milliós Szingapúrban 1309-en kapták el bizonyítottan a fertőzést, hatan haltak meg a koronavírus okozta betegségbe, és 320-an gyógyultak meg.

Forrás: MTI

További híreink

Mi Hazánk: Kártalanítani kell az oltatlanság miatt elbocsátott dolgozókat!

Magyar Jelen

Horvátországban a koronavírus volt a leggyakoribb halálozási ok tavaly a horvát közegészségügyi intézet szerint

Magyar Jelen

Elfogadhatatlannak tartjuk a magyar lakosság emberkísérletbe való kényszerítését – Interjúnk Dr. Páli Jenővel

Kemény János

A tartalom és a hirdetések személyre szabásához, a közösségi médiafunkciók és a forgalom elemzéséhez, ez az oldal sütiket használ. A webhelyünk használatával kapcsolatos információkat a közösségi média-, reklám- és elemző csapatunk más olyan információkkal is összehasonlíthatja, amelyeket Ön adott meg, vagy amelyeket a szolgáltatásai használatából adódóan gyűjtöttek. Elfogad Bővebben