25.5 C
Budapest
2022. augusztus 13., szombat
Magyar Jelen
Hírekidőjárás

Időjárás: mire számíthatunk az ünnepeken?

Sapka? Sál? Rövidgatya? Strandpapucs? Hiába nézel ki az ablakon, mégsem tudod eldönteni, mit vegyél fel ma? Segítünk! Ilyen időjárásra készülj most karácsonykor!

Nem tudod, mit vegyél fel reggel? Kíváncsi vagy várható-e csapadék, illetve mire számíthatsz, ha autóba ülsz? Esetleg a napi orvosmeteorológiai előrejelzés, pollen és UV helyzet is érdekel?

Mutatjuk, milyen időjárásra készülj idén karácsonykor:

36 órás előrejelzés

Karácsony első napján a középső és dél-alföldi tájakon kezdetben kisebb eső, majd a felhőátvonulásokból szórványosan – délután a Dunántúlon, majd a középső, estétől a keleti tájakon is – alakulhatnak ki záporok, a hegyekben hózáporok. Középen és a Dunántúl északi, valamint keleti felén élénk, helyenként erős lesz az északnyugati szél. Kora délután 5-11 fok várható.

Karácsony másnapján változóan felhős-napos idő ígérkezik, legfeljebb helyenként lehet kisebb zápor, a hegyekben hózápor, illetve eleinte az Alföld középső és délkeleti tájain gyenge eső is eshet. Az északnyugati szelet továbbra is többfelé élénk, főként a Dunántúlon erős lökések kísérhetik. Hajnalban -2, +5, kora délután 4-9 fokra számíthatunk.

Közlekedésmeteorológiai jelentés

Szerdán a középső és dél-alföldi tájakon kezdetben kisebb eső, délután nyugaton, majd a középső tájakon, estétől keleten is záporok okozhatnak vizes, csúszós utakat. Magasabb hegycsúcsainkon átmeneti havazás, hózápor is kialakulhat, mely problémát jelenthet a közlekedésben. Az északnyugati szél többfelé megélénkülhet, a Dunántúlon erős lökésekre továbbra is készülni kell, melyek jelentősen csökkenthetik a járművek menetstabilitását. A szeles, változékony időben figyelmetlenebbek, frusztráltabbak lehetünk az utakon, vezessünk óvatosan, tartsunk nagyobb követési távolságot! Balesetmentes közlekedést kívánunk!

Orvosmeteorológiai jelentés

Szerdán gyenge hidegfronti hatásban lehet részünk. Fejfájás léphet fel, melyet a megélénkülő szél átmenetileg fokozhat. A vérnyomás főleg a nap első felében ingadozhat, estére várhatóan mérséklődnek ezek a tünetek. A helyenkénti csapadék, majd az érkezett pár fokkal hűvösebb levegő hatására az ízületi panaszok is felerősödhetnek. Az élénk, erős szél által érintett tájakon nyugtalanok, ingerlékenyek lehetünk. A hirtelen időjárás-változás kellemetlen közérzetet, nyomott hangulatot okozhat. A szabadban ingadozó lesz a hőérzet, romlik a komfortérzet és növekszik a megfázásveszély. Öltözzünk melegen, rétegesen, és fordítsunk figyelmet immunrendszerünk erősítésére! Fogyasszunk sok zöldséget, gyümölcsöt, valamint vitaminban gazdag ételeket!

Hójelentés

Hegycsúcsainkon havazhat. A napokban átvonuló csapadék legmagasabb hegycsúcsainkon átmenetileg havazásba, hózáporba válthat, máshol eső, zápor lesz jellemző.

forrás: penzcentrum nyomán

További híreink

Gyurcsány, Gréczi, Komáromi- őket juttatná újra mandátumhoz a baloldal

Faragó Dániel

Exit poll: Thatcher óta a legnagyobb tory győzelem – biztosra vehető a januári Brexit

Kemény János

“Nem fogok kezet egy árulóval” – dulakodás Jakab Péter bátaszéki fórumán

szilardkrebsik

A tartalom és a hirdetések személyre szabásához, a közösségi médiafunkciók és a forgalom elemzéséhez, ez az oldal sütiket használ. A webhelyünk használatával kapcsolatos információkat a közösségi média-, reklám- és elemző csapatunk más olyan információkkal is összehasonlíthatja, amelyeket Ön adott meg, vagy amelyeket a szolgáltatásai használatából adódóan gyűjtöttek. Elfogad Bővebben