17.2 C
Budapest
2022. július 6., szerda
Magyar Jelen
Belföld Hírek Kiemelt

“Mindig is konzervatív, radikálisan nemzeti politikát képviseltem”

Most már biztos, hogy nem indít saját jelöltet a Fidesz Fejér megye 4. számú választókerületében az időközi országgyűlési képviselőválasztáson. Így teljesen egyértelművé vált a helyzet, két komoly jelölt közül választhat az újvárosi régió február 16-án. A balliberálisok jelöltje Kálló Gergely, a nemzeti oldal jelöltje pedig Árgyelán János, aki a Mi Hazánk pártigazgatója is egyben. Vele beszélgettünk. 

– Érdekes szituáció alakult ki a választókerületben, hiszen nincs fideszes versenyző, így Ön az egyetlen jobboldali jelölt. Mire számít ebben a helyzetben?

Tizenkét évvel ezelőtt csöppentem bele a politikába, és mint politikai közszereplő mindig is konzervatív, radikálisan nemzeti politikát képviseltem. Ezek az alapelveim, én ilyen vagyok és nem is fogok soha másképp érezni és másképp gondolkodni, ettől vagyok jobboldali. Viszont aki ismeri a munkásságom, az tudja, hogy a Fejér Megyei Közgyűlésben eltöltött közel 10 év alatt sokkal inkább a Fejér megyei települések szolgálatára és az ott lakó emberek életminőségének javítására összpontosítottam, mint a nagypolitikai ellentétek és nézetkülönbségek hangsúlyozására. Ha úgy alakul, hogy én kapom meg a szavazatok többségét, akkor a kilenc Fejér megyei település méltó képviseletét fogom elsődleges szempontnak tartani az Országgyűlésben is. Azt gondolom, hogy ezzel nemcsak a jobboldali szavazók tudnak azonosulni, és rám szavazni, hanem mindenki, aki tisztességes megélhetésre, létbiztonságra és nyugalomra vágyik.

– Ön székesfehérvári. Miért gondolja, hogy alkalmas az itt élők képviseletére? Mik a választókerület legégetőbb problémái?

Valóban, a lakcímkártyámon Székesfehérvár található, de szűkebb hazámnak egész Fejér megyét tartom. A Fejér Megyei Közgyűlésben és a megyei közéletben eltöltött egy évtized alatt megismertem az itteni települések életét, gondjait, nehézségeit és értékeit, amibe természetesen beletartoznak az újvárosi választókerület polgárai is.

A választókerület legégetőbb problémájának azt tartom, hogy mára Dunaújváros és a dunaújvárosi régió fejlődése elmaradt az országos élvonaltól, illetve megyei összehasonlításban Székesfehérvártól is. Szükség van biztos megélhetést nyújtó munkahelyekre, élhető és élettel teli településekre. A dunaújvárosi ipari cégekkel be kell tartatni a környezetvédelmi előírásokat, mert az újvárosi levegő minősége gyakran túllépi az egészségügyi határértéket. A nemzetstratégiailag fontos gyárakat, mint pl. a Vasmű is, állami kontroll alatt kell tartani.

– A választókerületben korábban a jobbikos Pintér Tamás nyert, akit aztán megválasztottak Dunaújváros polgármesterének, ezért is lesz most választás. Miben tud mást nyújtani az itt élőknek?

Politikai pályafutásom során mindig elsődleges feladatomnak tartottam a nehéz sorsú családok segítését, a Fejér Megyei Közgyűlésben a pozíció megszűnéséig a hátrányos helyzetű térségek tanácsnoka voltam. Fejér megyében számtalanszor szerveztem támogató rendezvényeket és vittem ruhaneműt, élelmiszert, segélycsomagokat, illetve szükség esetén bármilyen segítséget is magánszemélyeknek és intézményeknek egyaránt. Nem ígérek olyat a választókerületben élőknek, ami megvalósíthatatlan. Azt fogom nyújtani az itt élőknek, amit az elmúlt egy évtizedben folyamatosan tettem: tisztességes érdekképviseletet, folyamatos párbeszédet az emberekkel és a települések fejlődésének elősegítését, támogatását. Ez utóbbiban jelenleg is aktívan részt veszek a Fejér Megyei Közgyűlés TOP Projekt Bizottságának tagjaként, ahol a megye óvodáinak, iskoláinak, orvosi rendelőinek, hivatalainak korszerűsítéséről és felújításáról hozunk döntéseket.

– Baloldali médiumokban (Index, Alfahír stb.) a Mi Hazánkat általában a Fidesz szatellit-pártjaként írják le. Mi erről a véleménye?

A mai magyar politikában kialakult egy nagyon rossz beidegződés. Sokan hajlamosak végletekben gondolkodni: ha valaki ki meri mondani, hogy valamit a Fidesz jól kezdett el, vagy legalábbis jó volt az eredeti célkitűzés vagy a problémafelvetés, akkor az rögtön fideszes. A Mi Hazánk Mozgalom, mivel jobboldali, nemzeti párt, természetszerűleg gyakrabban talál közös hangot a Fidesz alapfelvetéseivel, mint például a hagyományos családmodell megőrzése, a több gyermeket vállaló szülők kiemelt támogatásának szükségessége vagy akár a migráció megállítása. De ezen célok megvalósítása már legtöbbször ezer sebből vérzik a Fidesz részéről a mi megítélésünk szerint. Ezért nem vagyunk fideszesek, de még a Fidesz szatellitje sem. Amivel viszont egyáltalán nem tudunk azonosulni, az a balliberálisok homoszexuális propagandája vagy a magyar nemzeti érdekek feltétel nélküli feladása Brüsszelben. Annak ellenére, hogy történtek pozitív változások 2010 óta, az is igaz, hogy a Fidesz háza táján elharapódzott a korrupció, kialakult egy arrogáns, pökhendi viselkedés, az egészségügy romokban, az oktatás helyzete katasztrofális, és még sorolhatnám. Gondolja, hogy ezeket mondanám, ha egy Fidesz-szatellitpárt igazgatója lennék?

– Végül egy könnyedebb kérdés: Mi volt az újévi fogadalma?

A munkában, a közéleti szerepvállalásomban mindig igyekeztem igazságos döntéseket hozni és tisztességesen képviselni az embereket és Fejér megye ügyeit, ezért úgy érzem, ezen nem kell, nem is szabad változtatnom 2020-ban sem. Viszont az a biztos háttér, ami ehhez a sikeres munkához elengedhetetlen: a családom, a feleségem, a gyermekeim megérdemlik, hogy többet foglalkozzam velük, ezért megfogadtam, hogy 2020-ban több időt töltök a szeretteim körében.

További híreink

Salvini pártjából bírálják az oltási igazolvány ellen tüntetőket

Irányi Dániel

Észak-Olaszországban leomlott egy autópályahíd

Dunai Tibor

Beoltatta magát, de így is koronavírussal került kórházba az olimpiai bajnok úszó

Faragó Dániel

A tartalom és a hirdetések személyre szabásához, a közösségi médiafunkciók és a forgalom elemzéséhez, ez az oldal sütiket használ. A webhelyünk használatával kapcsolatos információkat a közösségi média-, reklám- és elemző csapatunk más olyan információkkal is összehasonlíthatja, amelyeket Ön adott meg, vagy amelyeket a szolgáltatásai használatából adódóan gyűjtöttek. Elfogad Bővebben

Magyar Jelen