6.1 C
Budapest
2022. november 27., vasárnap
Magyar Jelen
Hírek

Időközi választások voltak a hétvégén

Az időközi polgármester- és egyéni képviselői választásokra azért kerül sor, mert októberben szavazategyenlőség alakult ki az első helyen végző jelöltek között – írja az MTI. Újraválasztották a korábbi polgármestert a Vas megyei Döröskén Dománé Tóth Erika független jelöltet választották meg polgármesternek a vasárnap megtartott időközi választáson a Vas megyei Döröskén – közölte a település jegyzője. 

Horváth Mihály Ferenc tájékoztatása szerint a 102 szavazásra jogosult közül kilencvenhatan járultak az urnához, érvénytelen szavazatot nem találtak. A 96 érvényes szavazatból 49-et szerzett meg Dománé Tóth Erika, aki eddig is vezette a községet. Hozzátette: ellenfele a szintén függetlenként indult Horváthné Varga Marietta Margit 47 szavazatot kapott.

A jegyző emlékeztetett rá, hogy azért kellett időközi választást tartani a községben, mert az októberi voksoláskor szavazategyenlőség alakult ki, akkor ugyanez a két jelölt mérkőzött egymással. Csenár Mátyás József lett a Győr-Moson-Sopron megyei Szakony polgármestere Eredményes és érvényes volt a vasárnap tartott időközi polgármester-választás a Győr-Moson-Sopron megyei Szakonyban, ahol öt szavazat különbséggel a függetlenként induló Csenár Mátyás József nyerte el a tisztséget – tájékoztatott a helyi választási iroda vezetője.

Szakonyban azért tartottak időközi polgármester-választást, mert október 13-án a két induló, Csenár Mátyás József és Farkas Gyula egyaránt 129 szavazatot kapott. Czipetics Györgyné elmondta, hogy Csenár Mátyás József 148, míg a szintén függetlenként induló korábbi polgármester, Farkas Gyula 143 szavazatot kapott. A névjegyzékben szereplő 389 ember közül 294-en voksoltak, három szavazat érvénytelen volt.

„A választást reggel hat és este hét óra között egy szavazókörben tartották, rendkívüli esemény nem történt” –

mondta a helyi választási iroda vezetője. A korábbi polgármester nyerte az időközi választást Gyulajon „Selmeci László, a település korábbi polgármestere nyerte a vasárnap rendezett időközi választást a Tolna megyei Gyulajon” – közölte a helyi választási iroda (hvi) vezetője.

Horváthné Tóth Valéria elmondta: a két független jelölt közül Selmeci László 273, Horváth Lajos 192 szavazatot kapott. A 965 lakosú faluban a 651 választásra jogosult közül 467-en voksoltak, két szavazat érvénytelen volt – tette hozzá. A hvi vezetője közölte azt is, hogy vasárnapra virradó éjjel valaki kővel bedobta az egyik jelölt, Horváth Lajos házának ablakát. Komlósiné Kiss Anett, a Tolna Megyei Rendőr-főkapitányság sajtószóvivője megerősítette a történteket, a rendőrség rongálás gyanújával ismeretlen tettes ellen indított eljárást.

Az időközi polgármester-választást azért tartották, mert a tavalyi önkormányzati választáson Selmeci László és Horváth Lajos egyaránt 188 szavazatot kapott, a harmadik, szintén független jelöltre, Fogari Attilára tízen szavaztak.

További híreink

Győrön kívül további hat településen választanak ma

Kemény János

A jobbikos polgármester politikai bosszúja miatt bocsájthatták el a dunaújvárosi jegyzőt

Dunai Tibor

A tartalom és a hirdetések személyre szabásához, a közösségi médiafunkciók és a forgalom elemzéséhez, ez az oldal sütiket használ. A webhelyünk használatával kapcsolatos információkat a közösségi média-, reklám- és elemző csapatunk más olyan információkkal is összehasonlíthatja, amelyeket Ön adott meg, vagy amelyeket a szolgáltatásai használatából adódóan gyűjtöttek. Elfogad Bővebben