27.2 C
Budapest
2022. július 5., kedd
Magyar Jelen
Hírek Kiemelt Külföld

Igazoltatás után verték szét a várost a “fiatalok” Franciaországban

Franciaországban lassan már nem is hírértékű, ha “fiatalok” autókat borogatnak, gyújtogatnak, vagy feldúlják a szebb napokat látott ország külvárosait. La Gabelle-nek mégis sikerült bekerülnie a híradásokba egy vasárnapi incidens miatt.

A kijárási tilalom miatt egy bandát igazoltatni akartak rendőrök este 11 óra körül, mert az utcán voltak és kiabáltak. A fiatalok nem adták oda a papírjukat, ellenben megtámadták a rendőröket, pillanatok alatt 70-80-an lettek a rendőrök körül, felborították a rendőrkocsit, a rendőrök pedig elmenekültek. Ezután a fiatalok az egész városban pusztítani kezdtek, hajnali háromig – számolt be róla az Origo.

Davido Reverdy, a francia rendőrség titkára a BFM TV-nek nyilatkozva azt mondta:

ez nem La Gabelle, ez maga Franciaország, itt nem zavargásokról kell beszélni, hanem városi gerillákról, és hogy 70-80 fiatalember gyakorlatilag felgyújtott és kifosztott egy francia kisvárost.

A Le Figaro arról írt, hogy a rendőrtiszt hordának nevezte a tomboló “fiatalokat”.

Az elkövetők etnikai hátteréről a sajtó nem közölt információkat. Mindössze annyit írtak, hogy a “fiatalok” gyújtogattak, valamint üzleteket fosztottak ki. Legalább 17 boltot támadtak meg. Rengeteg autót felgyújtottak.

Az összecsapások során három rendőr is megsérült, elfogni azonban egyetlen rendbontót sem sikerült. Davido Reverdy az állam felelősségét is firtatta, mikor azt kérdezte:

a kommandósok miért nem segítettek a  csendőröknek és a rendőröknek?

Egészen véletlenül egyébként pont La Gabelle bevándorlók lakta negyedéből indult a tombolás, ahogy az elmúlt napokban hasonló gyújtogatások, fosztogatások voltak Toulonban, azaz egy nagyobb francia városban is.

További híreink

Polgári ellenállást helyeztek kilátásba a tanárok, a Mi Hazánk azonnali bérrendezést követel

Faragó Dániel

Egyre népszerűbb portálunk

Faragó Dániel

Vissza kell engedni az érettségire készülő diákokat a tantermi oktatásba!

Varga Lilla

A tartalom és a hirdetések személyre szabásához, a közösségi médiafunkciók és a forgalom elemzéséhez, ez az oldal sütiket használ. A webhelyünk használatával kapcsolatos információkat a közösségi média-, reklám- és elemző csapatunk más olyan információkkal is összehasonlíthatja, amelyeket Ön adott meg, vagy amelyeket a szolgáltatásai használatából adódóan gyűjtöttek. Elfogad Bővebben

Magyar Jelen