3 C
Budapest
2022. december 1., csütörtök
Magyar Jelen
BelföldKiemelt

Igénytelen életmód és szeméthegyek Miskolc bizonyos városrészeiben

Pakusza Zoltán, a Mi Hazánk Mozgalom alelnöke és miskolci önkormányzati képviselője legújabb videójában Perecesen járt, ami elméletileg belterület, mégis olyan áldatlan állapotok uralkodnak arrafelé, mintha a senki földje lenne.

A Mi Hazánk politikusa a mögötte lévő bozótosról elmondta, ez valaha egy ösvény volt a Vadász utcában, mára már azonban gallyakkal takarták el, hogy valamelyest elfedjék az idők során felgyülemlett szeméthalmot.

Dugig van illegális hulladékkal, háztartási szeméttel, építőipari törmelékkel

– mutatott rá Pakusza Zoltán.

Az ottlakók tagadják a felelősségüket, mondván “az nem az övék”. Egy, az ingatlanban tartózkodó, ám arcát nem vállaló nő Pakusza kérdésére elmondta, már voltak kint a hatóságok, büntetést is kaptak:

“Meg is büntettek érte, nem hogy nem nem. Akkor ő mit kukoríkúl onnan?”

Ezzel kapcsolatban a Mi Hazánk politikusa afelől érdeklődött, ha a szeméthez “semmi közük”, akkor hogyan lehetséges hogy az éppen mellettük heverő ablakkerettöredék kísérteties hasonlóságot mutat a ház udvarán lévő ablakkerettöredékkel.

Erre a nő azt felelte, biztos a gyerekek dobálták át, de “a héten rendbe lesz téve”.

Pakusza szerint azonban ezek az ablakkeretek túl nehezek ahhoz, hogy a gyerekek csak úgy átdobálják, mire a válasz a következő volt:

“Tudja mennyi ablakot elloptak innen, hogy a fiam az ablakgyárban dolgozik?”

A képviselő rámutatott, kisgyerekek mellett (sem) lehet ilyen szeméthalom, pláne úgy, hogy mindenfelé patkányok rohangálnak, mert ez fertőzésveszélyes.

Ráadásul a kerítésen túl, az ingatlan területén is hasonló áldatlan állapotokat lehetett látni. Az udvaron összegyűjtött szemétről a nő azt állította, az azért van ott, mert azt most akarja “begyújtani”. Mikor Pakusza rámutatott, a szemétégetés törvényellenes, a nő annyit válaszolt:

“Apródonként el lehet azt égetni az udvaron.”

A szemétszállítással kapcsolatban a nő azt állította, van érvényes szerződésük, de “kukát nem adtak”.

Szeméthegy az ösvényen

Pakusza ezt követően bement a bokrok mögé, ahol jól látszódott a rengeteg kidobált szemét, kerítésen innen és túl.

Jól látszik az igénytelen életmód, ráadásul a gyermekveszélyeztetés ténye is megállja a helyét, hiszen a rengeteg szemét idevonzza a patkányokat, fertőzésveszélyes állapotokat eredményez, a rengeteg törött üveg miatt pedig balesetveszélyes is

– összegezte a Mi Hazánk politikusa. Hozzátette: mindenfajta hatóságnak jelezte az áldatlan állapotokat, ide értve a gyermekvédelmet, a jegyzőt és a rendészet.

Meglátjuk, milyen intézkedések születnek. Meglátjuk igaz-e, amiről nagyon sokszor beszéltem, hogy a magyar hatóságok képtelenek betartatni a törvényeket

– zárta videóját Pakusza Zoltán.

További híreink

A Légió Hungária erdélyi divíziójának közleménye, a december 1-re, Székelyföldre szervezett soviniszta szervezetek felvonulása kapcsán

Kemény János

Német kancellár: modern bevándorlóországot akarunk létrehozni

Irányi Dániel

Családtagjaik megkínzásával fenyegették a kormány ellen tiltakozó iráni focistákat

Irányi Dániel

A tartalom és a hirdetések személyre szabásához, a közösségi médiafunkciók és a forgalom elemzéséhez, ez az oldal sütiket használ. A webhelyünk használatával kapcsolatos információkat a közösségi média-, reklám- és elemző csapatunk más olyan információkkal is összehasonlíthatja, amelyeket Ön adott meg, vagy amelyeket a szolgáltatásai használatából adódóan gyűjtöttek. Elfogad Bővebben