1.1 C
Budapest
2022. november 29., kedd
Magyar Jelen
HírekKülföld

Irak nem lehet más országok elleni háború kiindulópontja

Irak új miniszterelnöke kijelentette, hogy nem fogja engedni azt, hogy hazáját más országok elleni támadás kiindulópontjául használják.

Mustafa Al-Kadhimi szerint kormányának most az a feladata, hogy megteremtsék az előrehozott választások lehetőségét, továbbá az alkotmány rendelkezései alapján megőrizzék az ország szuverenitását.

A miniszterelnök szerint hazájának most több problémával is szembe kell néznie, mint például a koronavírus járvány, a gazdasági válság és a Bagdad és Erbil között kiéleződött feszültségek. Szerinte az új kormánynak arra kell törekednie, hogy megoldja ezeket a problémákat és ne fokozza tovább azokat.

A Mustafa Al-Kadhimi által bemutatott kormányprogram legfontosabb pontjai a biztonság fenntartása, a gazdasági problémák megoldása és a korrupció elleni küzdelem.

Al-Kadhimi május 7-én foglalta el a miniszterelnöki hivatalt, miután az iraki parlament többsége támogatásáról biztosította. Továbbá támogatták a 15 minisztériumból álló kormány felállítását.

Forrás: Orientalista.hu-Al-Isfahani (Iran Press)

További híreink

“Aki a valósággal háborúzik, az eleve vesztésre áll” – interjú Vukics Ferenccel

Magyar Jelen

Fekete-Győr András 18 milliárd eurót hitelezne Ukrajnának

Faragó Dániel

Márki-Zay szerint a Mi Hazánk sodorja háborúba az országot

Irányi Dániel

A tartalom és a hirdetések személyre szabásához, a közösségi médiafunkciók és a forgalom elemzéséhez, ez az oldal sütiket használ. A webhelyünk használatával kapcsolatos információkat a közösségi média-, reklám- és elemző csapatunk más olyan információkkal is összehasonlíthatja, amelyeket Ön adott meg, vagy amelyeket a szolgáltatásai használatából adódóan gyűjtöttek. Elfogad Bővebben